nekem kezd olyan érzésem lenni, hogy Takayasu egy elátkozott rikishi. Hakuho és Kakuryu távollétét minden erőben/rangban hozzáfogható rikishi ki tudta használni, mára ő ez egyetlen tornagyőzelem nélküli sanyakus a mezőnyben.
vagy lesérült, vagy pedig érthetetlenül eldobja a legjobb esélyeit. úgy olvastam valahol, hogy Kisenosatoval szokott készülni a küzdőedzéseken, ami nem tudom, hogy előny-e, mindenesetre más szekitori szintű rikishi nincs az istállóban, szóval sok választási lehetősége amúgy sem lenne. az is sokatmondó, hogy amíg lehetett híreket kapni a beyan belüli edzésekről, addig Kisenosato rendszeresen bucira verte Takayasut.
a mezőny veteránjai elég rosszul szerepeltek a tornán, különösen Okinoumi és Takarafuji. remélem azért, hogy valahol a meagashira mezőny aljából tudnak majd szépíteni májusban és nem a juryóban.
emlékeztek még Tomokazéra? a 2019-es kyushun sérült le (térd keresztszalag szakadás)
https://pbs.twimg.com/media/EJF_SoaUwAAbc_t.jpg
most sikerült visszatérnie, 7 basho után Jonidan 55-ből kezdte meg a Harut. 6:1-es eredménnyel zárt, az egyetlen vereségét Atamifujitól szenvedte el, aki eddig pályafutása mindkét tornáját megnyerte, lehet, hogy érdemes lesz figyelni rá.
Shonanzakura (ahogy várható volt) rekordot döntött, eddig is ővé volt a leghosszabb nyeretlenségi széria a sumo történetében, innentől minden egyes vereséggel új rekordot állít majd fel.