Szia!
A forgalmi szerint pótkocsi a jármű kategóriája, ami 750 kg össztömeg alatt O1, fölötte O2. Ez rendben van így, viszont ami a forgalmiban nem szerepel, de jármű nyilvántartásban igen, az a Jármű jellegkódja, ami SE Lakókocsi.
A NAV ezt nem vette figyelembe így egyszerűen az 1991 évi LXXXII törvény, 6. § 3. bekezdésére való hivatkozással állapították meg az adókötelezettséget, miszerint: Az adó alapja a tehergépjármű hatósági nyilvántartásban feltüntetett saját tömege, növelve a terhelhetősége (raksúlya) 50%-ával.
Ami szerint meg kellet volna állapítani az adót az az 1991 évi LXXXII törvény, 6. § 2. bekezdése, ami szerint: Az adó alapja az autóbusz, a lakókocsi, a lakópótkocsi hatósági nyilvántartásban feltüntetett saját tömege.
Nem kell fellebezést írni, elég egy Felülvizsgálati kérelmet írni, csatolni hozzá a forgalmi engedély másolatát és a műszaki vizsgán kapot Műszaki vizsgálati bizonyítványt, amin szerepel a Jármű jellegkódja.
Röviden le kell írni, hogy mit kifogásolsz, írd bele a törvényi hivatkozásokat, amit fennebb írtam. Legyenek benne a lakókocsi adatai, neved, címed, telefonszámod. Én személyesen adtam le a NAV-nál. Ennek halsztó hatálya van a befizetésre, amíg nem kapsz választ.
Üdv: NyJ