A történethez még az is hozzá tartozik, hogy mind a Maegashira, mind pedig a Sanyaku - alsóházában
őrületes kapaszkodás megy (a 11/12 - 16. rang - polcok tájékán) a Makuchi-ban bennmaradásért, és a
Sanyaku vég-várában is (SW és KW1-2) ugyancsak a fenn - maradást jelentő kachi koshi megszerzése
érdekében. Takayasu számára egészen bizonyos, hogy a Natsu-n már SE - rangban fogja találni magát.
A Juryo érdekessége, hogy Enho az utolsó két napon "gyengélkedőre vonult" és csökkentek az esélyei
egy Makuch-ba visszajutást jelentő eredmény és ebből következő helyezés megszerzése tekintetében.
Ezzel szemben a sérülésből visszatért Ura nagyon küzd a feljutás érdekében. Tegnap azt hittem, hogy
mikor begyűjtötte a kachi koshit érő nyolcadik győzelmét, megnyugszik. Ám a maiak láttán valahogy
nincs kétségem afelől, hogy holnap sem fog nyugodni, mert úgy gondolja, hogy egy 10. győzelemmel
még reménykedhet a Makuchi-ba - visszatérésben. Kérdés, hogy bejöhet - e ez neki ?
Végül néhány szó a Makushita-ról. Abi visszatért és teljesítette a "kötelező gyakorlatot. Az 56W -polcról
sima 7 - 0 eredménnyel vitte a Ms Yusho-t. Nem tudom mit jelenthet ez egy esetleges Juryo-ba történő
vissza-kapaszkodáshoz, de gyanítom, hogy ennyire "alsóházi" helyezésből ez nem fog menni egyszerre.
Szóval (épp a kihagyása legutolsó stációja alkalmából) talán túlzott szigorral pottyantották vissza Őt a
Banzuke - összeállítók, de minden esetre lehet, hogy még egy tornát kell neki a Makushita - ban végig-
"senyvedni". Szerintem ez neki egész biztosan, a sumo sportnak meg talán nem válik örömére. Ez van -
sajnos.