dave_dömper Creative Commons License 2021.03.26 0 0 6138

Valamit nagyon nem értek Terunofuji versenyzésében. Voltak ezen a tornán olyan mérkőzései, ahol úgy

tűnt, hogy ha diszponáltan áll a tachiai-hoz, úgy egyszerűen nem lehet ebben a mezőnyben olyan, aki

legyőzhetné. Valami félelmetes őserő volt ma is abban, ahogy Shodai-t kipakolta. De volt neki ezen a

tornán több ilyen meccse is. Az tiszta nekem, hogy valóban szinte lehetetlen minden nap ilyen ihletett

fizikai és mentális állapotban odaállni a techiai - hoz, de hogy úgy veszítsen valaki például Onosho-val

szemben (aki mellesleg rajta és Takarafuji-n kívül eddig mindenki mástól gyufázott), hát. . . Azután itt

volt az az emlékezetes Shimanoumi elleni veresége. Az szerintem szégyenletes volt. Még egy sokkal

kevésbé diszponált Terunofuji számára sem lett volna szabad úgy kikapnia tőle, ahogy az megtörtént.

Szerintem holnap legyőzheti Asanoyama-t, bár mindaz ellenére, amit ma a Takakeisho elleni meccsen

látni lehetett, lett volna reális esélye győzni. Szóval holnap még sok minden lehet. Ámde ha a mongol

nyerne honap és a Yusho sorsa a vasárnapi, Takakeisho-val szembeni meccsen dőlne el, hát valahogy

nem szeretnék Takakeisho bőrében lenni, több okból se. Ott volt például, az az emlékezetes rájátszás

(playoff) tavaly a Kyushu-n, amiért nyilván nagyon lehetne a mongolnak törleszteni - valója.

Meg hát ki kell várni azt is, hogy Takayasu mire jut holnap és holnap-után. Látszólag ma is könnyebb

dolga lett volna, de Wakatakage valami okból rettentő felpiszkált állapotban küzdött ellene - nagyon

eredményesen. Kérdés, hogy bírja ezek után, kiélezett helyzetben a hátralévő két napot. Ma például

az hozta őt nagyon bizonytalan helyzetbe, hogy ellenfele nagyon mozgékony volt és bizony sokszor

kimozgatta őt a komfort - zónájából. Holnap, Tobizaru - val szemben is valami - ilyesmire számíthat,

Kérdés, ha így történne,hogy fogja bírja idegekkel és erővel. Mert-hogy neki is valahogy cipelni kell

a 170 kilót fölöző tömegű testét és amint az ma is jól látszott, ez nem egyszerű feladat neki sem.