Érdekes ez az Anderson téma valóban.
Év elején nagyon pörgött, ő irányított, sokat játszott, sok gólpassz, eladott labdák is voltak, de azt sikerült lecsökkentenie. Dobószázalék rossz volt, 1-2 meccsen tudott csak eredményesebb lenni. Aztán jött a sérülés, kis játék, pihenő, megint kis játék, aztán nagyobb pihenő.
Közben Beni lett az irányító, aki szép számokat produkált, a játékunk lelassult.
Majd visszajött Kyan, de nem kapta vissza az irányító posztot, hanem nagyjából 2-est játszik, nem ő hozta fel a labdát, gondolhattunk, hogy most kímélni akarják egy kicsit ezzel egy darabig. De aztán továbbra sem kapta vissza a posztját, viszont közben bőven 30 perc fölött játszik mégis. Most Beni vagy Zozó irányít jelenleg, Kyan szerintem dobónak is jó lenne, de nagyon kevés helyzet jön ki rá. Volt 3 meccse, amikor jól dobott triplából (11/23), az utóbbi 3 meccsen viszont megint rosszul (1/13).
Kyan szerintem olyan játékos, akinek sokat kell találkoznia a labdával ahhoz, hogy ritmusba kerüljön, de most nem ilyen szerepet osztottak neki, kiegészítő szerepben van, kevés érintésből kell megoldania, amit sikerül. Jók a betörései, és abból nagyon pontosan találja meg az üres társakat. Sok faultot tud kiharcolni, és szerintem triplából is képes 40% körüli teljesítményre. De most úgy látszik nem építünk rá.
Zozónak is jók a betörései, és egyre jobban tud ezekből passzolni is, úgy látom, akár kifelé is.
Beni betörése már erőltetett, inkább rombol. Sokkal szűkebben látja a passzlehetőségeket, főleg a centert próbálja megjátszani, ha erre nincs lehetőség, akkor általában nem tud jól rögtönözni. Közben a sok hiányzó közepette hátára vette a csapatot, és már dobásból is sokat vállal, igazából elsőszámú játékossá tette magát a csapaton belül. Ami jó hogy küzd és hajt, de közben meg nem hatékony, nem jól választja meg a dobásait. Illetve most már visszajöttek a sérültek, nem kéne már sok dobást vállalnia.
Szóval nálam Kyan-Zozó-Beni a sorrend passzképességben.
Én is úgy látom, hogy Kyannek jó zárások kellenének, azok mögül is szeret dobni, de egy az egy ellen is jónak tűnik, erre is kevés lehetősége van.
Az is érdekes, hogy támadásban képes gyors irányváltásokra, védekezésben meg nem. Az oké, hogy alacsony, de azt várnám, hogy legalább ott tud maradni a támadó előtt a gyorsasága miatt, de nem tud. Nem érti a védekezést. Az meg fura, hogy az erősségeit nem akarjuk kihasználni. Persze ez nyilván Okorn döntése, nem Kyan találta ki, hogy ilyen szerepe legyen.
Néhány statisztika még a végére, ebben a hibrid rendszerben így működnek február 27 óta:
Kyan 8 meccs, 5,9 gólpassz, 1,5 eladott, 8,8 rádobás, 29,9 perc
Beni 8 meccs, 4,8 gólpassz, 2,0 eladott, 13,1 rádobás, 31 perc
Zozó 7 meccs, 4,6 gólpassz, 2,1 eladott, 12,3 rádobás, 31 perc