Nyndzsa Creative Commons License 2021.03.21 0 0 34

Tudok igehelyeket melyeket rá lehet húzni a basszameg csúnya beszédre.

“Ha valaki vallásosnak tartja magát, nyelvét azonban nem fékezi, hanem áltatja magát, annak vallásossága mit sem ér.” Jak: 1: 26 )

Van 1 igerész amit szerintem hibásan csatolnak a témához
“Szád féktelenül szórta a gonoszságot, nyelved ontotta az álnokságot. Ezt művelted, és én hallgassak? Vélted hogy hozzád hasonló vagyok? Ti, akik megfeledkeztek Istenről, szálljatok magatokba, különben elvesztek, s nincs, aki megmenthet titeket.” (Zsolt 50:19, 21-22)

Vagy ez:

“Van olyan beszéd, amely halált érdemelne,… Ne szoktasd szádat zabolátlan szóra, mert könnyen átsiklasz a bűnös beszédre. Az apádra gondolj és szülőanyádra, amikor a nagyok társaságában ülsz.” (Sir 23:12-14)

Lófaszt, ezek az igehelyek nem a káromkodásról szólnak!

Ez is mellément:

“A száj ugyanis a szív bőségéből szól. Mondom nektek: az emberek az ítélet napján minden fölösleges szóról számot adnak, amit kiejtenek a szájukon. Szavaid alapján igazulsz meg, és szavaid alapján vonsz magadra ítéletet.” (Mt 12: 34, 36-37)

Na ez már esetleg:

“Kicsapongásról és egyéb tisztátlanságról vagy kapzsiságról szó se essék köztetek, ahogy a szentekhez illik. Ocsmány, léha vagy kétértelmű szót ne ejtsetek ki.” (Ef 5: 3-4)

Innen van:

https://777blog.hu/2017/09/03/hol-az-szentirasban-hogy-nem-szabad-csunyan-beszelni/

Szerintem az egész lófasz, mert egyedül az ocsmány beszéd az ami fedi szerintem a káromkodást. Már ha arra utal és azt fedi