dave_dömper Creative Commons License 2021.03.20 0 0 6120

Nem tudom, hogy mikor láttad utoljára Ura-t sumozni. Most kb. 143 kiló a test-tömege, azaz jó 25 - 30

kilóval nehezebb, mint amikor annak idején azt a súlyos sérülését elszenvedte, aminek következtében

kényszerpihenőre kényszerült és a Jonidan-ból kellett vissza - kapaszkodnia. Látni fogod, hogy ennek

következtében kissé lelassult a régi énjéhez képest, és habár a technikája nem kopott, ám a mozgása

azért épp eléggé átalakult. Mindezzel együtt nagyon érdekes, izgalmas összecsapásra van kilátásunk

holnap, az nem kétséges.

A másik menet, amire felettébb kíváncsi vagyok, az a Terunofuji-Takayasu összecsapás lesz. Képes lesz

- e a mongol az utolsó meccseiken elszenvedett fiaskókon felülemelkedni és legyőzni végre Takayasu-t,

mert neki ezen a tornán be kellene gyűjtenie minimum 9 - 10 győzelmet ahhoz, hogy nyugodtan várja a

várva - várt Ozeki - promócióját. Miutám úgy tűnik, hogy Takayasu most igazán jó erőben, önbizalommal

versenyez, ez egyáltalán nem lesz sétagalopp Terunofuji - nak. Szóval ez is jó meccs lehet bizonyosan.

Végül még arra is kíváncsi vagyok, hogy a Yokozunák (esetleg végleges) távol maradásával meddig tart

a három Ozeki bizonytalankodása, gyengélkedése. Képesek-e magukhoz térni, vagy új világ következik?

Előzmény: Hokutoriki (6119)