Nem tudom, hogy mikor láttad utoljára Ura-t sumozni. Most kb. 143 kiló a test-tömege, azaz jó 25 - 30
kilóval nehezebb, mint amikor annak idején azt a súlyos sérülését elszenvedte, aminek következtében
kényszerpihenőre kényszerült és a Jonidan-ból kellett vissza - kapaszkodnia. Látni fogod, hogy ennek
következtében kissé lelassult a régi énjéhez képest, és habár a technikája nem kopott, ám a mozgása
azért épp eléggé átalakult. Mindezzel együtt nagyon érdekes, izgalmas összecsapásra van kilátásunk
holnap, az nem kétséges.
A másik menet, amire felettébb kíváncsi vagyok, az a Terunofuji-Takayasu összecsapás lesz. Képes lesz
- e a mongol az utolsó meccseiken elszenvedett fiaskókon felülemelkedni és legyőzni végre Takayasu-t,
mert neki ezen a tornán be kellene gyűjtenie minimum 9 - 10 győzelmet ahhoz, hogy nyugodtan várja a
várva - várt Ozeki - promócióját. Miutám úgy tűnik, hogy Takayasu most igazán jó erőben, önbizalommal
versenyez, ez egyáltalán nem lesz sétagalopp Terunofuji - nak. Szóval ez is jó meccs lehet bizonyosan.
Végül még arra is kíváncsi vagyok, hogy a Yokozunák (esetleg végleges) távol maradásával meddig tart
a három Ozeki bizonytalankodása, gyengélkedése. Képesek-e magukhoz térni, vagy új világ következik?