Gratulálok a fiúknak, és külön Benke Szilinek !
Pár gondolat a mai meccsről:
- Keller Ákos: Bravó! Az elmúlt két meccsen, amit nyújtott az klasszis volt. Persze ez a teljesítmény nem fog jönni tőle folyamatosan, de nem is ezt várjuk tőle (persze ha hozza nem fogunk haragudni érte:)), viszont nem is azt, amit az előtte lévő két meccsen nyújtott. A kettő közötti teljesítménnyel is tudná segíteni a csapatot (10-12 pont, 7-8 lepattanó), és elégedettek leszünk vele. Aminek ma kifejezetten örültem vele kapcsolatban, hogy támadásban nem láttam a szerencsétlenkedést, mert az amit nehezen tolerálok, nem csak a kosárpályán , de az élet egyéb területein is.
- Zozó ma is 20 pont felett termelt, pedig nekem úgy tűnt, hogy ma nem is annyira ment neki a játék. A triplákat szépen hajigálja már (ahogy már írtam, elmúlt nyáron erre jobban "ráfeküdt"), és már közel 40% hatékonysággal tüzel távolról. Ez az, ami hiányzott a korábbi játékából, most hogy ez is megvan, így már teljesen komplett támadójátékkal rendelkezik (mondhatni ezzel "beérte" Voját).
- Nagyon komoly tűzerő van ebben a csapatban. És ráadásul ma nagyon szépen is játszottunk, ésszel, ami ennek a csapatnak nagy erőssége, és amivel többnek kell lennünk a többi csapathoz képest.
- Bár ma is sok pontot kaptunk, de nekem mégis valamivel jobbnak tűnt a védekezésünk. A Sopron dobott több bravúr triplát , azért ezek mindig nem esnek be egy csapatnak.
- Ahogy a Körmend elleni meccs után, úgy most is leírom, hogy az öröm mellett azért ne feledjük ez a Sopron is a rájátszásért hajt, tehát kezeljük helyén a dolgokat. Ettől függetlenül én jóval nehezebb meccsre számítottam.
- Örülök, hogy Barac tudott játszani, nekem megfelelt a mai teljesítménye is.
- Ma össze jött a két hazai győzelem, amire vágytunk. Ha abból indulunk ki, hogy a Szolnok biztosan döntős lesz, akkor kijelenthetjük , hogy reméljük nem szombaton játszunk velük utoljára ebben a bajnoki szezonban. Így egyébként most már tisztább a kép, és a következő lehetőségek vannak. Ha szombaton kikapunk , akkor második helyről indulunk a rájátszásnak, és ebben az esetben az utolsó két meccsen már gyakorolhatunk egyéb dolgokat is, készülve a legfontosabb időszakra. Ha szombaton nyerünk 6 pont alatti különbséggel (ha mondjuk pont 5-tel nyernénk akkor nem tudom hogyan tovább), akkor a kezünkben lenne az első hely sorsa, hiszen a hátralévő két (kőkeménynek ígérkező) meccset meg kellene nyerni az első helyért. Amennyiben legalább 6 ponttal nyerünk, akkor viszont az utolsó két fordulóban egyszer ki is kaphatunk, vagyis a Körmend ellen tehetnénk fel a koronát az alapszakaszban.