Köszönöm! :)
Heti egy kiló nekem sem fog tartósan menni, eddigi tapasztalatok alapján a heti 0,5 a reális (több megy le, de vissza is ugrik).
Én ezt az oldalt használom, sok fáradságtól megkímél, nem kell számolgatni:
https://kaloriabazis.hu
Beállítottam 1200 kcal-ra, a zsír, fehérje és szénhidrát arányát meg fogyókúrásra. További segítség, hogy nagyon sok élelmiszer és étel kalóriatartalmát eltárolta, így elég csak beírni, mit ettem, ő meg számon tartja.
A napi mozgást is lehet benne vezetni. Szóval jó kisokos.
Sajnos én nagyon kevés folyadékot fogyasztok, ezért most célirányosan beterveztem napi x pohár vizet (ma még egy sem volt, de haladok.... :DDD, 10kg/3 dl-t számoltak, ezt is lehet ezen az oldalon vezetni.
Régebben én is mindig mondogattam, hogy szinte semmit nem eszem, mégis hízom, aztán mikor megnéztem, mégis mennyi kalória, kiderült, hogy tele volt fölös szénhidrátokkal meg zsírral. Szóval ezért is jó ez az app (le is lehet tölteni), mindig látom, hol tartok.
És abból a helyzetből indultam ki, hogy mivel eléggé el vagyunk zárva a szabadtéri lehetőségektől (én inkább nem mozdulok ki), olyan mozgásformákat keressek, amit lakáson belül is meg lehet oldani.
Amúgy azért mérem magam minden reggel, mert muszáj magamban őrizni a lelkesedést, mert ha nem látok egy icipici kis eredményt, könnyen feladom. 4 éve diagnosztizáltak nálam két súlyos ételallergiát, iszonyú kemény diétát kéne tartani (mármint nem fogyókúrásat, hanem menteset), és ez nagyon komoly önfegyelmet követelne tőlem, amin rendszeresen elvérzem. Szóval nekem mindenféleképpen kellenek az erős korlátok, különben nem tudom végigcsinálni.
Ma egyébként a tegnapihoz hasonló volt, 2 kávé, kevés húsleves tészta nélkül, illetve megettem egy kis grillhusit koktélparadicsommal és két kanálnyi rizzsel. Amúgy nem szeretem a húst, úgyhogy a jövő héten nem lesz nagyon, inkább zöldségek. Megint túltoltam a zsírt, a fehérje okés volt, és túl kevés a szénhidrát (majd ezt a keményítős napok korrigálják). Édességként egy banán, egy kis pohár pezsgő, illetve most este megiszom még egy pohárral (most már igazit), egy harapás torta volt a szülinapos kedvéért, és juszt is meg fogok inni 3 pohár vizet. Megcsinálom Kód könnyebbik gyakorlatsorát, és futok/sétálok a futópadon 20 percet. Így áll a napi mérleg: