Tudtam én, hogy ha ennyit írok, csak elsikkad a lényeg. De hát ugye, a mérnökember igyexik a téma valamennyi, általa lényegesnek vélt aspektusát 1*re +ragadni...
Kérdésed pont arra a helyzetre irányul, ami miatt +próbáltam az "objektív" és a "szubjektív" részt mereven szétválasztani. Az "elit" áttelepülése nekünk, belföldi magyaroknak 1értelműen "hasznos" lenne — a képzett munkaerő javítaná a hazai színvonalat. A "hasznos" azonban szubjektív megítélésem szerint roppant kártékony: a HT magyar közösségek elsorvadását eredményezné.
SZVSZ mielőtt marhaságnak minősítesz vmit, nem ártana elgondolkodni azon a közgáz alaptételen, hogy a meglévő, szabad munkaerő nem éppen utolsó helyen áll a beruházások indukátorai között. Ha ezek után mégis azt látom, hogy csurig vagyunk efféle, szabad munkaerővel, de mégse köll a qtyának se, akkor bizony, át kell értelmezzem a munkaerő fogalmát, és arra kell gondolnom, hogy a tudományos-technikai forradalom óta a szaktudás nélküli ember a maga 2, többé-kevésbé izmos karjával már csak erő, de nem MUNKAerő...