Törölt nick Creative Commons License 2021.03.11 -1 3 1389

Ilyen paraméterekkel nem jellemző, hogy a magyar bajnokságban megforduló légiósok közül sok elit védő lett volna. A Falcot illetően az elmúlt szezonban Hooker az volt ( de ő 93 kg volt, szóval nem biztos, hogy Andersonnál 3-4 kg-on múlik a jobb védekezés). Másrészt én már tavaly nyáron megírtam , hogy Anderson azért nem lehet jó védő, mert ha az lenne a tavalyi Bundesliga számai mellett, akkor egy, a Falconál magasabban jegyzett csapatba igazolt volna, akár Németországon belül is. Persze érdekes, hogy Okorn, akinél a védekezés elsődleges (és most ne az utóbbi meccseket vegyük alapul, mert jó esetben a két hiányzó játékos lehet az oka a sok kapott pontnak) úgy döntött, hogy a támadásban halványabb (bár szerintem ott sem volt annyira gyenge) Hookert egy olyan játékosra cseréli, aki támadásban extra (lehet), viszont a védekezése közelében sincs Hookerehez képest. Én egyébként azt gondolom, hogy ez a döntés egyértelműen a Bajnokok Ligájára lett kihegyezve, mert az tavaly látható volt, hogy Perl és Reddic mellett hiányzott ahhoz a szinthez egy harmadik pontfosó játékos. Persze mondhatjuk azt is, hogy ha a BL-ben Anderson védekezését tudtuk kompenzálni egyéb erényekkel, akkor a magyar bajnokságban is simán meg kell tudnunk oldani ezt. Nem ezen fog múlni, ha nem leszünk bajnokok.

Egyébként érdekességképpen írnám Hooker idei Bundesliga számait, ami szerintem teljesen rendben van, nem sokkal marad el Andersonétól (mondhatni egy triplányira van tőle). Bár azt is hozzá kell tennünk, hogy jelenlegi játékosunk tavaly - ha jól emlékszem - playoffba vitte vezérként csapatát, míg Hooker csapata (ahol korábban Pantelics és Timberlake is megfordult) inkább az alsóházban helyezkedik el.

- Közel 13 pont és 5 assziszt, tripla 37,5%, büntetők 86,4%

Előzmény: Törölt nick (1388)