nataler Creative Commons License 2021.03.06 0 0 14315

Kedves László!

Igen, kicsit lehet, hogy kesze-kuszán írtam.

Az első projekt egy új ágy és a bele való új matrac 3 éves kislányunknak. Mi itt eleinte 80*160-ra gondoltunk, ezt írtam rövidítve mindig 160-al :)

De értem, hogy ésszerű lenne inkább egyből egy 90*200-as, kevesebb hely marad, de azért szerintem elfér. Még számolunk kicsit

A másik pedig a 120*60-as babaágyba egy új matrac. 

Nagyon köszönöm az őszinte véleményt, linket, és segítséget még úgy is, ha végül nem otthon vásárolunk. 

A linken lévő matracokat megnéztem és szeretnénk itt is feltenni egy-két kérdést. 

Tényleg a cikk úgy ír ezekről mint a legjobb (ár/érték arányú) gyerek/junior matracokról 

Az alapvető dilemmát nekem az okozza, hogy vajon jó-e egy ilyen matrac a 3 éves 13,5kg-os kislányunknak is, ha a másik oldalon pedig 70-80 kg-ig terhelhető?

A Junior Vital végülis két oldallal, két keménységgel tud lefedni ilyen intervallumot ha jól értem. (ami realisabb)

Matracok:

1. Az ár/érték arágy győztes: Emma one: https://www.matratzen-concord.at/-kaltschaummatratze-emma-one-medium-a010302051.html?varId=AT3538002

Még az ára is rendben van a 135 EUR-ral, de még a Medium keménységű is terhelhető 80 kg-ig. Jó lehet ilyen nagy intervallumban (13-80 kg)?

Kislányunk úgy tűnik, hogy reagál a háziporra, így jó lenne egy magas hőfokon mosható huzat. Ennek csak 40 fokig ajánlott. Emiatt talán mégsem olyan jó döntés allergiásoknak?

2. OrthoMatra: https://www.betten-abc.de/orthomatra-kidz-kinder/jugendmatratze-bezug-waschbar-60-0c-gesamthoehe-ca.14-cm.html?number=10000428.2561

Ez a matrac talán szimatikusabb nekem, mert már 60 fokon mosható a huzat és "csak" 70 kg-ig terhelhető.

De a 70 kg nekem még mindig nagyon soknak tűnik, hisz kistermetű férfiként még én sem vagyok 70 kg, így sokkal reaálisabbnak tűnne egy 30-40 kg-os felső súlyhatár egy 14 éves korig javasolt junior matracnál. 

Igazából tehát az lenne a kérdésem, hogy ezek a matracok Ön szerint tényleg jók lehetnek-e ilyen nagy súly intevallummal egy 3 éves 13-14 kg-os gyermeknek is?

A fura az, hogy az OrthoMatra a babamatrácánál követi azt az elvet mint a Junior Vital, egyik oldal 1,5-2 éves korig a másik oldal pedig utána. De épp a több évre szóló junior matrac már nem. 

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel

Németh Gábor

Előzmény: Alváskultúra (14314)