Gondoltam ezt meg fogod kerdezni és meg akartam előzni azzal, hogy lentebb írtam meg várnék az egyéni értékeléssel. De pár gondolatom megoszthatom, ha érdekel. Előre leszögezném, hogy 2 hónapos sérülés után egyébként felesleges nagy dolgokat várni bárkitől is ilyen rövid ido alatt, főleg egy ilyen szezonban. Később leszünk okosabbak.
Ugyanakkor azt én sem értem egész szezonban szinte, hogy egy top 8-as jatekos a Bundesligában pontokban és golpasszokban, hogy lehet ennyire elveszett ebben a magyar mezőnyben. Ha vissza emlékszel a Gottingennel teljes meghökkenés volt, hogy egy ilyén ‘gyenge’ csapatba igazolt és miért nem egy magasabban jegyzett csapatba. Gasper amikor leigazoltuk azt nyilatkozta, hogy Curryt és Hookert sikerült vele pótolni egy személyben, annyira kiemelkedő lesz. Na ehhez képest a BL-ben tényleg extra volt, de az ugye négy meccs és a bajnokságban is voltak extra meccsei, de nem volt konstans top szint. Serulesek persze ebben közrejátszottak, de valahogy nekem sem kerek a sztori.
Alapbol azt nem ertem, hogyha kimondva arra hoztuk, hogy vezesse a csapatot akkor miért nem adjuk a kezébe a labdát, hogy vezesse ? Mert most olyan érzésem van, hogy próbálunk egy tavalyihoz hasonló védekezőBB játékot játszani KelleR erkezese óta, amiben egyenlően osztjuk el a labdákat, csak ebben én Andersonnak nem látom úgy igazából a helyét. Mintha probalnal egyszerre futni és feküdni aztan nagy esés lesz a vége, kb ez az érzésem. Vagy tavaly volt egy erősen kifutott szezonja, de megsem olyan szintű játékos, mint amit vártunk.
Aki a Bundesligában hozott 30 pluszos meccseket, háromszor volt forduló MVP, 16 pont körül átlagolt jóval magasabb szinten, az nem lehet egy NB1-Ben ennyire passzív. Vagy Gasper használja borzasztóan és nem talalta meg a szerepet, ötletem sincs.
En úgy fogalmaznek, hogyha Anderson nem fog előre lépni arra a szintre amiért ide lett hozva, akkor nem nyerünk sem kupát, sem bajnokságot. Ezekutan pedig el lehet gondolkozni, hogy mekkora kapufa volt Keller-Searcy csere és, hogy meg Mindig fontosabb 4-5 klasszis légiós és kiegészítő magyar játékosok, mint 4 válogatott gyengébb legiosokkal. Ahogy azon is, hogy nem minden magas polcról hozott, jól csengő nevű sztárlégiós fogja azt hozni a bajnokságban, amit várunk tőle. Volt erre már sok példa, remelem nem Anderson lesz a következő. A szezon végén valaszt kapunk mindenre.