Saláta
1999.10.13
|
|
0 0
6
|
Sziasztok!
A Véres Agyat szerintem csak a külseje miatt csinálják. Úgy készül, hogy Cassis de Dijon (feketeribizli likőr)-be üvegpálca mellett, nagyon óvatosan Baileys-t csorgatnak, aminek tljesen agyszerű alakja lesz, ha jól csinálják. Ízre se lehet borzalmas, mert az édes, szörpszerű likőrrel érdekes lehet a Baileys aromája. Hm, lehet, hogy kipróbálom, van otthon mindkettő.
A Cassis egyébként nagyon száraz fehérborral kellemes koktél: hosszú három decis (highball?)
pohárba 1,5 uncia (0,4 dl) Cassis, majd feltölteni fehérborral (ne kannás, de ne Chardonnay Barrique). A neve kyr, pezsgővel kyr royal.
A klasszikus koktélok közül a Martini dry, és a pórias Gin-tonic nagyon finom!
|
Előzmény: Angi (0)
|
|