Saláta Creative Commons License 1999.10.13 0 0 6
Sziasztok!

A Véres Agyat szerintem csak a külseje miatt csinálják. Úgy készül, hogy Cassis de Dijon (feketeribizli likőr)-be üvegpálca mellett, nagyon óvatosan Baileys-t csorgatnak, aminek tljesen agyszerű alakja lesz, ha jól csinálják. Ízre se lehet borzalmas, mert az édes, szörpszerű likőrrel érdekes lehet a Baileys aromája. Hm, lehet, hogy kipróbálom, van otthon mindkettő.

A Cassis egyébként nagyon száraz fehérborral kellemes koktél: hosszú három decis (highball?)
pohárba 1,5 uncia (0,4 dl) Cassis, majd feltölteni fehérborral (ne kannás, de ne Chardonnay Barrique). A neve kyr, pezsgővel kyr royal.

A klasszikus koktélok közül a Martini dry, és a pórias Gin-tonic nagyon finom!

Előzmény: Angi (0)