didé Creative Commons License 1999.10.13 0 0 22
itt a szellemi erőszakrók van szó echo. arról, hogy mennyire a te érdekedet nézik a Tanúk, mennyire foglalkoznak azzal, hogy mire vágysz, mi érdekel; s hogy lehetne segíteni rajtad. lehet, nem egészen ennek tűnik mindaz, amit tesznek.
mesélek:
van nekünk (többek közt) - nem, nem tagadom le, hogy én is Jehova Tanúja vagyok - egy havonta megjelenő "folyóiratunk", ami tanácsokat ad (nevén nevezve: A mi Királyság-szolgálatunk). tanácsokat, melyeket jó megfogadni. a címek például: "Mit mondj egy hindunak?...Hogyan kezdj beszélgetést?...stb..." a probléma nem ezekkel van. a forrás tökéletes: Isten.
a gond, majd tíz év távlatából visszapillogva a következő lehet (mindenki örömére múlttal is vegyítem, a régi rendszerrel): a mi felfogásunk. akadnak akik m e g r ö g z ö t t e n ragaszkodnak a kapott tanácsokhoz mindenképp, tűzzel, vassal, alkalmazni akarják ezt, hogy elmondhassák: na, ez is megvolt!
főleg az idősebbek ilyenek. a régiek. majd' minden tiszteletem az övék, sokat segítettek nekem is, ám mindez nem jogosítja egyiküket sem arra, HOGY A RÉGI JÓL BEVÁLT MÓDSZERHEZ RAGASZKODJANAK. kisvárosban élek, tudom mit jelent a következő mondat: "ugyan má'! minek a'? jó vót ötven évig, minek köll azt má' mögváltoztatni?"
egyet jelent: halálomat. s ami borzasztóbb: az emberek visszataszítónak találják.

építsünk tovább.
hasonló ez a mintaimához. Jézus azt mondta: így imádkozzatok; s nem pedig: ezt imádkozzátok. a kulcs, a hajlíthatóság. egy ateistának nem fogom bármi áron, széles gáton át bizonygatni, hogy igenis-van-Isten-csak-te-olyan-buta-vagy-hogy-nem-érted-meg. ha kemény cipőtalpa van, igen-igen pórul járok.
egy ateistát inkább arról faggatnék, mi vitte rá erre az álláspontra? miből jött rá, hogy - számára - ez így van?
lyukat keresek rajta. nem azért, hogy alaposan belemásszak és darabokra törjem világát, hanem azért, mert a Biblia, ami nálam van, esetleg betömheti a lyukat. először egyet. a másodikat, harmadikat.
ha nem marad meg a tapasz, továbbállok. nem hülyézem, hisz' felebarátom.

kicsivel jobban érzem magam,hogy mindezt elmondtam. szóljatok még barátaim, kíváncsi vagyok reátok!

tisztelettel:
...didé...