lujza Creative Commons License 1999.10.12 0 0 525
Kedve McNeal,
Nem tudom, miert pont engem tiszteltel meg a leveleddel, hiszen mar hosszu ideje nem szoltam hozza, de mindegy is.

En soha nem allitottam, hogy a HGY nem tudja finanszirozni a kiadasait a beveteleibol. Pusztan a pontossag kedveert jegyeztem meg, hogy a HGY vagyona nemcsak a csarnokbol all.

De legyen neked, nezzuk.
A HGY most 20 eves, ugyebar.
40.000 fo x 2000 Ft/ho x 12x20 = 19 milliard a bevetel oldalon.
(Nyilvan pontatlan a becsles, mert kezdetben nem voltatok ennyien, de vannak a 1/10-en kivuli, rendkivuli gyujtesek is, ugyhogy gondolom, ezek kompenzaljak egymast)

A HGY vagyona cca 3 milliard Ft.
Mondjuk az ingatlanok fenntartasara, ujsagokra, stb.. elment mondjuk 5 milliard.

Kiadasok oldalan osszesen 8 milliard.
(Egyes hitgyulisek pl. GEZA szerint a kiadasokat tulzom, mert sok a tarsadalmi munka)

Itt akkor is tobb, mint 10 milliard hibadzik.
Ha rosszul szamoltam, a szamokat cafoljad meg, ne masrol irjal helyette, legy szives.

Na akkor ideirom, ami miatt ebben a temaban megszolaltam, egyaltalan:

1. Nem birtam bekapcsolni a szamitogepemet, hogy ram ne ugorjon egy ujabb katolikusfikazo topic.
Elfogadhatatlannak tartom, hogy egyik vallas kepviseloi a masikat ocsaroljak uton-utfelen.
(Persze, hiveket onnan lehet szerezni, ahol vannak, de kifogytam a beketuresbol a sok megalapozatlan allitas olvastan)

2. Semmilyen korulmenyek kozott nem helyeslem semmilyen egyhaz semmilyen parttal torteno osszefonodasat. Marpedig ebben bizony a HGY jar az elen.

3. Nem tudom elfogadni a "vizet predikal es bort iszik" gyakorlatot. Ha a HGY ellenzi az allami tamogatast, az rendben van. Az, hogy ellenzi, de o maga is felvesz, az mar nincs rendben. Az meg foleg nincs rendben, hogy felveszi, de letagadja, hogy felvette. (utoljara most hetvegen a HGY szovivoje tagadta le a teveben.)
(Volt egy szomszedasszonyom, az csinalt ilyeneket.
Lepotyogott hozza valami folulrol, erre elkezdett orditani, hogy milyen szemet ember az, aki a mas erkelyere sopri a szemetet, s mikozben orditozott, nagy lendulettel tovabbsoporte a szmotyit az en erkelyemre. :(( )

4. vegezetul nem tudom elfogadni, hogy fiatal, kialakulatlan kolykoket osszeugrasszanak a csaladjukkal. Lehet, hogy a HGY celkituzeseiben ez hivatalosan nincs benne, de a gyakorlat ez.

Előzmény: McNeal (523)