Törölt nick Creative Commons License 2021.02.22 0 0 12757

Annyi, hogy én az ilyeneket nem tejföllel, hanem natúr joghurttal szoktam készíteni.

 

 

Amit még különösen imádok, de ez beletelik kis időbe, mert kell hozzá egy rahedli palacsinta:

 

1. készítsünk egy rahedli sós palacsintát, de vastagabbra

2. keverjünk össze túrót juhtúróval

3. só, bors, miegymás (én mondjuk nem sóznám meg a juhtúrót még egyszer)

4. szeljünk bele újhagymát (ha nincs, vörös- vagy lilahagymát

5. aki akar: füstölt tarját is szelhet

6. reszeljünk le egy csomó füstölt sajtot

7. és kezdjük rétegezni egy tepsibe:

 

 

palacsinta

túrós trutymi

reszelt sajt

palacsinta

túrós trutymi

 

stb.

 

A tetejét kenjük meg tejföllel (én: joghurt), szórjuk meg istenesen reszelt sajttal, és mehet be pirulásig a sütőbe. Tortaként lehet szeletelni.

Ez egy olyan étel, amiről nem tudod eldönteni, melegen vagy hidegen istenibb.