Törölt nick Creative Commons License 2021.02.22 0 0 12756

Baconös rakott karfiol

(A bacon nem hús, csak cocacsipsz)

 

 

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és ételízesítős vízben 3/4-ig megfőzzük, majd leszűrjük, és kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kivajazunk, majd a zsemlemorzsával vékonyan meghintjük.
  3. A karfiolrózsákat egyesével betekerjük a szeletelt baconbe, majd a tepsibe sorakoztatjuk.
  4. A tejfölt összekeverjük a főzőtejszínnel, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, egyenletesen ráöntjük a karfiolokra.
  5. Megszórjuk sajttal, és a meleg sütőbe toljuk, amíg szép színt kap.
Előzmény: Anyóca99 (12755)