Korábban már leírtam a véleményem, nem változott: ha a klub nem hoz 5. légióst, el kell fogadnunk. Ők ismerik Anderson sérülését, várható felépülési idejét, szerződésének részleteit (fizetés, esetleges kitételek a sérülésre, szerződésbontásra vonatkozóan), a csapat anyagi lehetőségeit, a kohéziót, csapattagok viszonyát, stb...
Ha a csapat úgy dönt, hogy maradunk így (akár anyagi, akár szakmai okokból), akkor azzal egyszerűen nincs okom vitatkozni, mert sem a körülményeket nem ismerem, sem a kompetenciáim, szakmai tudásom nincs meg hozzá... A csapat szakmai hozzáértését pedig nincs okunk megkérdőjelezni!
A kommunikációhoz viszont valamelyest értek, és az, amit Andersonnal kapcsolatban idén művelünk, az egyszerűen megengedhetetlen egy profi csapatnak... Képzeljük el, hogy Damian Lillard egyik napról a másikra nem lép pályára hónapokon át, és a Portland nem közöl róla semmit! Vagy ugyanezt eljátsza a Barcelona Mirotic-csal. Mi lenne? A sajtótól a szurkolókig, a szövetségektől a játékosszakszervezetekig mindenki keresztre feszítené őket...
És lehet azt mondani, hogy de mi csak a magyar bajnokságban játszunk, de a srácok ugyanúgy bogyót dobnak karikába! Én ugyanolyan szurkoló vagyok, mint az NBA-rajongó, csak annyi a különbség, hogy arányában drágábban és szarabb minőségben tudom nézni a streamet a csapat meccseiről.
Nem értem, hogy kinek és miért jó, hogy hírzárlat van Anderson állapotáról! Kettő-három normális, profin megfogalmazott nyilatkozat, közlemény minimális tényleges információtartalommal megjelent volna a témában, és a kutyának nem lenne semmi baja, most meg mindenki forrong a bizonytalanságtól annak ellenére, hogy vezetjük a bajnokságot...