Veszpremi Creative Commons License 2021.02.14 0 1 14097

Érdekes fejtegetésbe csaptunk, lehet, hogy neked van igazad, de én mégis a magam véleményét látom alátámasztani leginkább a gyakorlatból. Picit keresgéltem ezügyben, és találtam egy kiszámolót, ahol szélsebesség és T birtokában kiírja hőérzetet.

https://kiszamolo.com/hoerzet-index-kalkulator/

Köztudottan Veszprém az ország talán legszelesebb városa, a Bakonyból lejövő szél felgyorsulva gyakran fúj 90-100-as löketekkel, minap is így volt, és akkor már napközben is -7 fok alatt voltunk! Ha beírjuk a fenti kalkulátorba, akkor 50-es (a löketek csaknem a duplája voltak) szélnél -7 fokkal kidobja a -17.7-es hőérzetet. Itt a füge biztos padlózna valós T esetén, gyökérről hajtana majd, mint pár éve történt (sajnos az évet nem tudom, akkor -15 alatt volt a T, azt hiszem 15.8). De mint írtam is már, volt -14.9-es T mellett kutya baja a fügénknek, még viccesen is hangzik, talán 1 fok sem volt a különbség a kettő között.

Evvel csak azt akarom mondani, hogy nálunk - ha a hőérzet határozza meg a kifagyást - akkor sokkal gyakrabban kéne kifagynia a fügénknek, mint a gyakorlatban történt. De idén is meglátjuk! :)

Előzmény: The Dark Side of the Moon (14093)