sbojan Creative Commons License 2021.02.14 0 0 215

Az, hogy USB-s pendrájvon vagy SD-kártyán vannak-e a friss térképfájlok, lényegében tök mindegy, mert ezek csak adathordozók, ugyanolyan tartalommal. Ami nem mindegy, az az, hogy mit tudsz a kocsidban bedugni. :-)

Ha USB aljzatod van, akkor nyilván ezt kell használnod. 

Hogy mi van azon az SD kártyán, az látatlanban elég kérdéses. Akár még a te kocsidhoz való térképek is lehetnek, amiket egy-az-egyben USB-s pendrájvra átmásolva akár onnan fel is telepítheted azokat. Normális esetben, járó motornál bedugva a rendszer észreveszi a pendrájvot, felismeri, hogy térképfrissítések vannak rajta, s bekéri a kocsid alvázszámához egyedileg tartozó licenc kulcsot (ezt a frissítéseket tartalmazó adathordozóhoz kellene, hogy adják). Ezt követően csak ki kell választani, amit fel akarsz tenni.
Amennyiben kevés a hely az új térképállomány bemásolásához, én úgy emlékszem, hogy eggyel visszalépve oda, ahol a teljes Európát látni lehet, a kevésbé fontos térképre rákattintva az kitörölhető.

Sajnos megnézni nem tudom, egy ideig nem ülök még kocsiba.

Fagyást okozhat az, hogy rossz adatok vannak az adathordozón, hibás a frissítendő rendszered vagy kritikus hiba lép fel az adatátvitel során. De ez is inkább csak a rendszer (firmware) frissítésekor fordulhat elő - én nehezen tudom elképzelni, hogy sima térképfájlok bemásolása ide vezethessen.

Előzmény: Pokka77 (214)