Glettelés majd április-májusban...de a gép előtt se ülök mindig /a tableten meg nem tudom az új nickemet behozni...így azon csak olvasni tudok.../.
Szóval Nectar , Glohaven , Red Top , Revita , Springbelle és Springcrest nincs...nem is volt.
Manon -a korai időszakban jó, de az íze csak teljes érésben az igazi /amikor már jó leves / előtte kicsit jellegtelen .
Maria Bianca - az egyik kedvenc a fehérek között , benapozva elég jól színesedik , nagyon bőtermő, nem aprósodik , mindenképpen ajánlani tudom.
Maria Rosa -még nincs belőle önálló fám , de tavaly szemeztem többet is /remélem sikerülnek / , ez is nagyon jó fajta, szebben színesedik, mint a Bianca ,szép, finom méretes /lehet én is csak sablonokat tudok írni.../
Royal Glory -a Royalok ugye savszegények ,talán a legkorábbi, a Gem savasabb kicsit. Igazából jó lehetne, de amióta a poloskák beszabadultak azóta a teljes fedőszínűeknek annyi, vmiért azokat pocsékolják legjobban .Magyar alanyokon bőtermő, a GFel még dolgoznom kell...de azon is bőtermő lehet .
Fayette - a késeiek között egy sztem jó fajta.
Igazából rosszat kevés fajtáról tudok mondani, ízben a savasabb és a nagyon édes között mindenféle van, én mindegyikkel elvagyok, egyedül az Amandával nem vagyok kibékülve , sztem az pocsék, jellegtelen ízű..és az Extremek között is van jellegtelenül édes de ez ugye megítélés kérdése /én mindenesetre szabadulok tőle, vannak sokkal jobbak /