Varázsos Barát Creative Commons License 1999.10.07 0 0 3491
Vader árnyéka 1.: ha akarom, az, ha nem, nem. Elég erőltetett, SZVSZ, még ha hivatalos is, nem igazán kivehető. 2.: Ezt még nem láttam, majd figyelem.
Plafon Anakinnál: Tudja a rosseb', mi a manó az.
Millennium Falcon: Szerintem a városi kép az egy domború fémlencse lehet, de a Falcon aligha, sehol sem látszik a két előreugró jellegzetes "villája" (tomisén, milyen funkcióval ruázták ezeket fel az ICS-ben vagy az enciklopédiájukban). Akkor már én is a robotvezérlő hajóra szavazok - jobb híján.
Még mindig nem láttam (igaz, szept. 18. óta nem néztem) se az ILM-et, se az 1138-at, se a wookie-kat, se az újabban felfedezetteket (DD, ál-S.M., Máltai Sólyom, jawa homokkúszó, kőfej, Lucas-fej). Van még mit bogarásznom! :)) És amint írták, még egy csomó hétköznapi cuccot is fel lehet fedezni. (A Jedi ComLink már rég pipálva.) Ez a Kenobinál lazán a szék hátára vetett Qui-Gon "poncho" az ANH-ban szintén olyan ha akarom, az, ha nem, nem.

Viszont azt, amikor a pit droid (ennek mi a magyar neve?) Jar Jart tökön rúgja, már az első alkalommal észrevettem, és azóta is röhögök rajta, hiszen lehet, hogy nincs is neki... Ezeket a pit droidokat csak emberi lények elleni védekezésre tanították be? :) Vagy a galaxis összes kétlábúja két nemű, és a hímek mind tökös csávók {pun intended}? :))

More to say, have I? Yes, I have!
Nem tudom, de a cameók az ILM-esek meg Lucas-nyuszi rokonai és egyéb üzletfelei részéről (pl. SW Insider fan club) már jóval kevésbé érdekelnek, hiszen azok számomra a láthatatlan gárda, így hiába ugranak be - pláne valamilyen lénynek maszkírozva -, úgysem ismerem/tem korábban a fizimiskájukat. Nem tudom, de szerintem a theforce.net-en a hidden_stuff.shtml-ben írt Nathan Hamill-os jelenet nem is létezik, vagy tényleg egy villanás lehet és esetleg mikroszkopikus háttérkép, mert én a víz alól kibukkanó bongónál semmilyen más élőlényre nem emlékszem, csak madarakra. Fel is tűnne a harci robotoknak egy a vízből előbukkanó jármű, és még a városba jutás előtt lebukott volna a két Jedi.