diospyros Creative Commons License 2021.02.11 -1 0 16116

nem (lenne) hülyeség ez az intanzív, főleg, hogy maga a fa ára semmi

(főleg Olaszországban, ezzel is könnyeb nekik... itt még az is drágább az exportőr miatt),

viszont az ember ideje, a föld, géppark tartása drága...

ugyanakkor ez már jéghálót is kíván, intenzív 2x metszést (igaz, az jó lenne az

extenzív gyömölcsöben is...) ami több pénz, illetve még több trágya (lomb és szilárd),

hogy ki lehessen használni azt a 10 évet... a sűrűség miatt plusz növényvédelem? és

öntözőrendszer, persze... a fene tudja... persze jó lenne... de nekem már nem...

eszembe jut "Harogem" (régen volt itt) fórumtárs, aki ilyen osztrák ültetvényen dolgozott...

a tulaj nem volt szívbajos, pár évig elfagyott a kajszi (pedig még szórófejes öntözéses fagyvédelem is volt...) és vágta is ki (több hektárt?), mint a huzat. nem tudom, az új cseresznyéjével boldog-e?

majd mennek a magyarok (közel a határ) occsón szedni (de annak a pénznek még örülnek is...)

valami nagyon el van b.szva. kábé Mátyás király óta sodródunk ("oda az igazság!"),

gyüttmentek voltunk és vagyunk még 1000 év múlva is... de azért persze büszke magyar vagyok :)

[majd legyőzzük a franciákat a Puskásban nyáron ;]

ez van. ne akarjunk mások lenni. persze változ(tat)ni jó lenne, fejlődni.talán van is valami,

de nem az  igazi, sok a kelet-európai design probléma...

ugyanakkor még jobb is nekünk itt, mint pl. a szíreknek ott,

pedig egykor nagy civilizáció voltak... minden relatív :) sok mindenért hálát lehet adni így is...

Előzmény: diospyros (16115)