Mozo66 Creative Commons License 2021.02.10 0 0 16060

Nyilván egy termelő elsősorban a gazdaságossági oldalról nézi .... mert csak onnét lehet nézni ha meg akar élni ...  akkor szerintem a korai fajtáknak is van létjogosultsága de stabilan termők mellett .  Ha beindul az újratelepített terület is akkor lesz 3000 -nél több fa ha abból van 300 -400 rizikósabb az bőven belefér .  Én már régebben is azt mondtam , hogy ha 10 éves viszonylatban egy ültetvény tud 70 % ot teljesíteni az optimálishoz képest akkor annál jobbat ne kívánjunk mert az nagyon jó , ha 50 % a teljesítmény akkor azt még mindig érdemes csinálni ha az alatt van akkor mát lehet gondolkodni hogy megéri-e ???    Természetesen ez kistermelői formában és nem nagyüzemben de szerintem a 70 % -al ott is boldogok lennének .

A másik dolog ami összefügg a fagyokkal az az értékesítési lehetőség . Én már sok évben megtapasztaltam , hogy egy jelentős akár 50 % os terméskiesés sem jelenti egyből azt hogy rossz az év ilyenkor jelentősen emelkedhet a kereslet és az ár így kompenzál , ha idén nem lesz elfagyás akkor bele fogunk fulladni a kajsziba mert több lesz mint 2019 -ben volt és akkor is jelentős kínálat volt és még az idén ez a Covid is rátesz majd egy lapáttal mert a piacon ha beszélek árusokkal mindenki panaszkodik , hogy jelentősen csökken a forgalom , lehet hogy majd az értékesítést is át kell gondolni ...... HA   meghagyja a fagy .

Előzmény: lukacs89 (16056)