Zoli1949 Creative Commons License 2021.02.08 0 0 4794

Szia Sándor!

Biztosan igazad van a túlságos retusálásokkal, de ahogy írtam, az eredeti füzetben szereplő képek alapján egyáltalán nem lehet biztosra menni . Az "Ezermesterekben"  szereplő tervek, fényképek minősége és maga a nyomdatechnika is sokkal jobb, ezért  legalább azonosítható. Ezek sem az Állami Pénzverőnek  készültek, hanem a magamfajta utángyártóknak.  Viszont sem a Kandó, sem a füzetben lévő képeken szereplő vagonok  terveire ( kivéve az általam említett villanymozdony ) sehol sem leltem. Padig az általam emlegetett " Ifjú Technikus " és az " Ezermester " összes vasútmodellel foglakozó példányát átnéztem. Persze ez sokat nem jelent, mert lehet, hogy máshol közölték, viszont ebben a témában a tudásom csak eddig tart . Hozzá kell tennem, hogy Ákos által feltett Kandó fényképet sem láttam, viszont  valamelyik Tóth Lajos gyártmányit ismertető leírásban szerepel Petrik Ottó korai halála, mint ok. Lehet, hogy a " még egyszer a keleti vasutmodellekről " című német , a  régi német  vasutmodellekkel foglalkozó  oldalon olvastam. Ott elég gazdag  és sok fényképekkel  illusztrált adat olvasható mind Tóth Lajosról, mind az  Állami Pénzverőről.                Netán Te vagy a Sándor nevű hozzászóló ??? 

Üdv: Zoli

Előzmény: Cavill (4790)