Zoli1949
2021.02.08
|
|
0 0
4794
|
Szia Sándor!
Biztosan igazad van a túlságos retusálásokkal, de ahogy írtam, az eredeti füzetben szereplő képek alapján egyáltalán nem lehet biztosra menni . Az "Ezermesterekben" szereplő tervek, fényképek minősége és maga a nyomdatechnika is sokkal jobb, ezért legalább azonosítható. Ezek sem az Állami Pénzverőnek készültek, hanem a magamfajta utángyártóknak. Viszont sem a Kandó, sem a füzetben lévő képeken szereplő vagonok terveire ( kivéve az általam említett villanymozdony ) sehol sem leltem. Padig az általam emlegetett " Ifjú Technikus " és az " Ezermester " összes vasútmodellel foglakozó példányát átnéztem. Persze ez sokat nem jelent, mert lehet, hogy máshol közölték, viszont ebben a témában a tudásom csak eddig tart . Hozzá kell tennem, hogy Ákos által feltett Kandó fényképet sem láttam, viszont valamelyik Tóth Lajos gyártmányit ismertető leírásban szerepel Petrik Ottó korai halála, mint ok. Lehet, hogy a " még egyszer a keleti vasutmodellekről " című német , a régi német vasutmodellekkel foglalkozó oldalon olvastam. Ott elég gazdag és sok fényképekkel illusztrált adat olvasható mind Tóth Lajosról, mind az Állami Pénzverőről. Netán Te vagy a Sándor nevű hozzászóló ???
Üdv: Zoli |
Előzmény: Cavill (4790)
|
|