"Én egyáltalán nem csodálkoztam, hogy az ukránok "akcióztak" a műhelynél, hiszen első esetben a magyarok is elkövették azt a hibát, hogy intézkedtek ukrán területen."
Ez is csak azt támasztja alá, amit írtam: Hámori megalapította az egyesült ukránmagyar rendőrséget, ezért nem csinál az ilyenekből senki gondot ott, se itt.
(A valóságban olyan nemzetközi bonyodalom lenne, hogy Tibitivit úgy rúgnák ki a rendőrségtől egy ukrajnai akciózásért, hogy még a "A sörvedelő és virslizabáló verseny I. díja" és a "Rendőrség legnagyobb felfuvalkodott pöcsfeje" kitüntetéseit sem lenne ideje levenni a falról...)
"Sőt, azt sem tartottam furcsának, hogy a magyaroknak "dossziéjuk" van azokról az ukrán személyekről, akikkel közösen őrzik a határt (ilyen a valóságban is létezik, csak nem kötik az orrunkra)."
Én nem tudom, hogy az elhárítás a valóságában vezet-e ilyen dossziét, de itt nem csak dossziéról volt szó, hanem magyar nyelvű "Állományi adatlapról" Vikikéről, aki akkor ezek szerint a magyar rendőrség állományába (is) tartozik.