Mozo66
2021.02.04
|
|
0 0
15938
|
Igen ... én azt gondolom , hogy a Top end -et nyugodtan el lehet különíteni a " szilváktól " úgy általánosságban és ennek az érés ideje az oka meg persze a mérete külleme . Nagyban is rengeteget raktak belőle az elmúlt években tehát elképzelhető , hogy olyan lesz mint a tulipánhagyma hogy egyszer csak nem lesz rá kereslet ....bár ezt erősen kétlem mert az érésidejében már a hűtős csonthéjasok is kifogynak . A másik nagy előnye hogy akár 5-6 hétig is eláll a fán , persze a végén már nem lehet napokig rakosgatni , de frissen szedve teljesen jó az állaga így hűtő sem kell hozzá mert nincs értelme , ha hűtőbe szedi valaki féléretten ( vagy éretlenül ) az sem fog tovább elálni mint ha a fán hagyja . ...jó nem dicsérem tovább .
kajszit 5-7 éve nagyon telepítették , szerintem már alább hagyott a lelkesedés . Mikor én hoztam a csemetéket akkor a forgalmazó mondta , hogy nagyon nagy mennyiségeket vittek az akkor még újdonság fajtákból . A helyzet az volt , hogy akinek volt valami állami forrása és el akarta költeni az kajszit telepített mert jól támogatták. Most azt mesélik , hogy napelem parkot telepítenek már a menő " gazdálkodók " akik számolatlanul sok pénzhez férnek hozzá . ... mondjuk nekünk termelőknek ez jó . |
Előzmény: poza (15936)
|
|