Nem szeretnék vitatkozni veled, mert neked biztos több tapasztalatod van ezekben a dolgokban. Csupán néhány ellenérvet szeretnék megemlíteni:
1. 2020-bn láttam egy rövidfilmet vagy Békésből vagy Csongrádból, amelyben a tulaj arról panaszkodott, hogy 100 Ft körüli ára volt a szilvának, de később lement 50-re majd még 30-ért sem kellett a nagykereskedőnek
2. Nálam a Jojo 2020-ban elfagyott 4-5%-os termést produkált az 1919-eshez képest. A kajsziból az Orangred szintén elfagyott, de a Bergeron tele volt és annak 800 Ft körül volt az ára akkor.
Most 3 lábon állsz (kajszi, szilva őszibarack). Lehet, hogy több a munkád, de arra kicsi az esélyed, hogy mind a 3 egyszerre csődöljön be. Ha az egyik elfagy akkor még ott a másik stb. Nem is beszélve arról, hogy a fajokon belül a fajtákkal is tudsz operálni.
Összegezve: szerintem jól döntöttél, hogy nem a monokultúrát választottad.