diospyros Creative Commons License 2021.02.04 0 0 15930

... akkor meg is szüntetjük a kajszi topicot,

és megyünk a szilvásba! :) vagy a levesbe... :)

komolyra fordítva, igen, a döntés mindig nehéz, és általában sosem 100%-ban helyes,

mivel nem vagyunk látnokok.

már én is tudom, hogy kellett volna (sok mindent) csinálni. de ez van.

ebből akarom kihzozni a jót, és ez a diverzitás, ha már így alakult a szép monokultúrám sorsa.

aminek viszont örülhetünk (én is), hogy nem "egy lóra" tettünk, mert 

ha csak kajszi lett volna, akkor nagyobb a bukta.

(persze jó lett volna "eltalálni" azt az 1, Szilva nevű nyerő "lovat"...)

nekem nem nagyon van szilvám, és ez jó döntés volt (egyelőre úgy tűnik) mert szerintem se a talajt, se a nagy szárazságot (ami ott van) nem szereti... és még az is elfagyott tavaly... pedig nem is rossz a fekvés, meleg déli, de hát szállított fagy...

a kajszi (legalábbis a fája) nagyon vidáman érzi ott magát, de a termés meg elfagy, így hiába szereti

a helyet a fa... pedig már majdnem csodálkozni akartam, hogy más miért nem ültetett kajszit (csak az őszi meg a mandula...), háát megkaptam a választ (?) egyébként nem azért. csak mert nem volt ott hagyománya. mindenki a mandulát tolta / tolja. (kicsit nyájszellemben.)

de a mandula is pont ugyanúgy elfagy. legalábbis 2020-ban. az igazsághoz hozzátartozik, hogy  azért a mandula régebben csat ritkábban fagyott el... úgyhogy nem volt az roszz ötlet a népek részéről, de hát mint írtam az elején, sajnos nem vagyunk látnokok... (meg jó is, hogy nem, mert ha mindenki az lenne, akkor nem lenne ára annak a gyümölcsnek, amit mindenki ültetne...)

Előzmény: Mozo66 (15929)