nagyhelga Creative Commons License 2021.02.04 0 7 66814

Sziasztok!

Na bejelentkezek, még ha csak így ritkán is. Lement a kezelés 18-án, azóta gyógyulok fel szépen. 15 kilót fogytam a kezelés alatt attól, hogy nem tudtam enni. Most már 2-3 visszajött, a szám és torkom szépen gyógyul, elmúlt a számban a gyulladás, helyrejött az ínyem meg a nyálkahártya. A torkom az sebes volt belül is, egy darabig véres volt a nyálam is, de egy ideje már nem. A szájszárazság is múlik, mintha beindulnának a nyálmirigyeim is lassan, mert a nyálam sűrűsége is változott. Enni már tudok darabosat is, ami nem túl száraz, de még minden falathoz kell egy korty víz, mert úgy könnyebben megy le, ezért sokat is iszok, egy kajához 2-4 pohár víz simán lemegy. Az ízek is nagyrészt visszajöttek, úgyhogy kedvem is van már így enni, meg étvágyam is, most is tudnék.

Az egyetem is ment közben, minden tárgyam meglett, 1 hármas, 5  négyes meg 8 ötös lett a végére, gyors számolással 4,5-ös átlag. Ez azért elég jó úgy, hogy kezelés közben írtam beadandókat meg vizsgáztam is. Munka is ment közben, úgyhogy legalább lefoglaltm magam. És mit ne mondjak, eléggé megszenvedtem a kezelést, de eszembe se jutott, hogy le kéne állítani vagy szünet kéne, pedig volt, mikor minden nyelés olyan volt, mintha pengéket nyelnék. Meg a frontok se tesznek jót, olyankor a torkom is jobban fáj. Úgyhogy én fura vagyok, nem akartam leállni semmivel, hanem dolgoztam meg tanultam is, hogy ne maradjak le. Mondták is, hogy milyen erős vagyok, meg hogyhogy nem passziváltattam magam. Mondom most jól haladok, most kell ezt megtartani és akkor időben végzek az egyetemmel. Meg persze jófejek a csoporttársak is, a sikerélmény is jót tett azért. 

Amúgy nagyrészt támogatóak az emberek, úgy vettem észre, csak nagymamám az, aki jön a hülyeségével, hogy én miért nem ültem hónapokat táppénzen, én halálos beteg vagyok, ne találkozzak senkivel, belehalok a rákba is meg a koronába is. Hát haldoklóhoz képest elég jó formában vagyok, eszek-iszok, meg barátnőm mondta, hogy szerinte jó formában vagyok, nem vagyok megtörve meg nem látszik, hogy min mentem keresztül. Úgyhogy nagyanyámmal nem foglalkozok, köszönöm szépen, én nem haldoklok, mert diplomázni fogok és még gyerekem is lesz. Csak a szokásos rettegős szövege... 

Jobbulást mindenkinek és kitartást!