boci57 Creative Commons License 2021.02.04 0 4 4782

Szervusztok,

Egy 60'-as években kapott Pannónia játékkészlet felújításához sok segítséget kaptam Tőletek itt a topicon, amelyet ezúttal is köszönök.

A játékot annak idején használtan vették szüleim a tévészerelőnktől -aki gyakori vendég volt nálunk-, a vasútnak eredeti doboza, trafója, vezérlése, tápellátása már akkor sem volt. Egy építkezés során került legközelebb kézbe ez a készlet, 1991 körül, amit akkor egy átcsomagolással megúszott.

A mostani hobbi jellegű felújításom végül a motorokra korlátozódott, minden más elem festése maradt az eredeti ütött kopott, mert nekem így tetszik. A munka legfogósabb része egy forgórész kollektor javítás volt: Kiválóan működött is, egészen addig, míg egy óra üzemet követően az öntőgyanta gyengének bizonyult. :O(

Örülök, hogy unokáim érdeklődését is felkeltette a munkálkodásom, a nagy bódog'ságban készítettem egy klipet a Pannónia Expresszről. Ha bárki unatkozik annyira, hogy megnézné ezt a vonatot a mályvaszínű járólapunkon száguldva, mutatom a linket és köszönöm:O))

https://youtu.be/KZ6WyxGQqdg

Üdvözlettel,

András