ex-bus Creative Commons License 2021.02.02 0 0 26035

Sziasztok, kicsit talán off-olok, de nem igazan találtam megfelelő topikot..

Szóval nyaralót keresgelunk a Dunántúlon, találtunk egyet, ami jónak tűnik, jó rajta a ház, árban is kb elérhető lenne. Szőlős vidéken van, de nem kifejezetten szőlőbirtok. Elég nagy telek, 6e +m2, de elsősorban a ház miatt vennénk. Zártkert amúgy, nincs kivonva, és már nem is lehet ezeket kivonni úgy olvasgattam..

A területen tobb művelesi ág van, szántó, amin a nagyja szőlő van, szőlő és gazdasági épület, gyümölcsös és kert, ez utóbbi kettő gyakorlatilag erdő, fák vannak rajta. 

Viszont mi szoleszkedni-boraszkodni nem akarunk, nem értünk hozza, ezért a szoloket megritkitanank. 

Kérdésem az lenne,.hogy ehhez kell valami engedély, egyáltalán ki lehet vágni, vagy muvelni vagyok köteles? Továbbá abból nem lehet gond hogy a gyümölcsös nem művelési ágnak megfelelően van muvelve? Van pár gyümölcsfa, de a nagy része erdő, fenyo és akácos, esetleg át kéne minősíteni hasított területté? Vagy nem érdekes? Egyelőre csak gondolkodunk a dolgok , ezért gyűjtok infókat. Bocsi a szovegert, telefonról írok :)