MarK Creative Commons License 1999.10.01 0 0 9
Hú Gethsemani, ezt légyszíves copyzd már át a DM klub topicba is, mert egy érdekes vita alakulhatna ki :-))). Van, hogy vitázunk, de sohasem anyázva, hanem kultúráltan. Ebből is kisülhetne vmi...
Ez alapvetően egy dark topic, ezért nem szeretnék nagyon DM-ozni, de azért itt egy tömör vélemény:
A DM már sehol sem lenne, ha nem történt volna meg a stílusváltás, ami egyébként csak elsőre látszik olyan nagynak, ráadásul az Ultra-ban megintcsak jobban ervényesül az elektronika. Nem lehet állandóan Violator-okat kiadni, annak ellenére, hogy a rajongók tényleg ezt, vagyis Violator 2, 3,... albumokat vártak volna. Mindemellet viszont a legtöbb DM rajongó kedvenc albuma máig is a 93-as Songs. A jó nagy kihagyás után pedig telitalálat volt az Ultra. Szerintem. A jelenlegi legutolsó szám (a tavalyi maxi - Only when I lose myself) pedig még az Ultra-hoz képest is vmi más, de mégis tipikus DM hangulata van...
Egyébként meg - noha a DM-ot szeretni ma már tényleg nem divat - még mindig elég népszerűek itthon is, sőt - látva a sok mai gagyit - egyéb stílus képviselői is (pl. Tankcsapda, Black Out) elismerték, hogy kedvelik a 90-es évekbeli DM-ot. A HDMFC-ben - ha már nem is 2-3000-en, mint 90-91-ben - most is 600-1500 körüli létszám van, s ez jónak mondható. Ne felejtsük el, a klub már 12 éves és a régiek mellet nagyon sok a új arc is. Én csak 93 óta kedvelem a DM-ot, s ma is megyek a PeCába...
:-)
Bocs, ha off lettem volna (talán nem volt annyira az).
Előzmény: Gethsemani (8)