Törölt nick Creative Commons License 2021.01.24 0 2 508

Nekem is feltűnt tegnap, hogy a három "fiatalnak" egyetlen dobás kísérlete sem volt, de én ezt azért nem akartam említeni, mert ezt a meccset így is simán kellett volna nyerni. Tegnap nem miattuk nem nyertünk, ez még viccnek is rossz.

Én nem hinném, hogy Gaspernek a "munkásabb" csapat jobban ínyére lenne, mert én abból indulok ki, hogy az összes BL meccsen nagyon komoly szinten játszottunk. Ha egy meccsről beszélnénk az lehetne véletlen, de hat meccs az már nem az. Tehát a csapat úgy tud játszani, ahogy ott láttuk őket. Érdekes módon amikor jött egy újabb BL meccs ott soha nem volt fáradt a csapat. Ha tegnap egy 7. nemzetközi meccs lett volna, akkor sem láttuk volna a fáradtságot. Pihenésre amúgy sem lesz idő, mert jönnek zsinórban a meccsek , aztán a válogatott selejtezők (közte négy Falco játékossal), aztán folytatódik a darálás a bajnokságban.

Ami egy érdekes jelenség, hogy Sopronban és Kaposváron is elég lett volna az utolsó negyedben BL-szinten játszani (ha már az előtte lévő három negyedben nem sikerült eldönteni a meccset), de mégsem sikerült. Mindkétszer 16 pontot dobtunk , tehát a támadójáték teljesen befuccsol a végére. Még arról sincsen szó, hogy ha már 30 percig a csapat beleszarik a meccsbe, akkor majd a végén megrázzák magukat, mert ez sem történik meg. Mindig azt várjuk, hogy az amúgy is gyengébb ellenfél elfárad a végére, de ez nem történik meg. Vélhetően azért, mert amilyen iramot diktálunk, az nem megterhelő az ellenfélnek. Egyértelműen motivációs hiányról van szó, amiért az edzők is felelősek, de a játékosok is, mert ha egy bajnoki cím nem elég motiváló tényező, akkor ott gond van. Tartok tőle nem úgy gondolkodnak, hogy minden egyes meccs segítené a célokat, hanem majd a rájátszásban megmutatják az igazi arcukat.

Az biztos, hogy sürgősen rendbe kell tenni ezt az Anderson kérdést, mert ahogy néztem az utolsó 5 bajnokin (beleszámítva azt is, hogy már a Szolnok ellen lesérült az elején) nem játszott. Tudom nem könnyű kérdés, több szempontból sem, és nyilván elkapkodni sem kell a döntést, és én nem is tudnám megmondani mi lenne a jobb, de a szakemberek ezért vannak, hogy ebben jól döntsenek majd.

Nem tudom milyen anyagi lehetőségek vannak, és a csapatépítés szempontjából is jobb ha minél előbb most már kialakulna a végleges keret, de én megpróbálnám Baracot cserélni, mert szerintem nem ilyen típusú játékosra lenne szükségünk, hanem egy keményebb, darálósabb emberre.