james69 Creative Commons License 2021.01.24 0 0 15869

A tavalyi évben  komoly fagyok után a területem é-k  tájolású nem fagyott le  ugyan ezen a hegyen  a nyugati oldalán  minden le fagyott az alacsonyabb helyekröl nem is beszélve sőt nekem  3 szor is kellett ritkitanom nem láttam különbséget a fajták között .A goldrich egy jó fajta sok helyen vezető fajta a nagy termelök körében .Az érés egy érdekes dolog az új fajták hamarabb érik el a színezettségüket ,de az ízük ilyenkor még 0  én is estem már ilyen hibába konkrétan farbaly fajtával szin alapján tökéletes az íze hát nem is tudom valamilyen savanyú vacak  ez mondom nem lesz hosszú életü ,de mikor a fán gyenge nyomásra benyomodott  teljesen más volt az íze ekkor határoztam el ebböl oltani kell ilyen a faraly is.Igaz vannak új fajtákból is hogy nem vátsák be a hozzájuk füzött reményeket.A vırusos fára visszatérve itt olvastam leopárd mintás volt a mag nekem is volt ki is vágtam nem kockáztatok a fa nem volt legyengülve hajtás növekedés is rendben volt ,de a termés íze az förtelmes volt  a fának adtam egy esélyt a következő évben ugyan azt produkálta ki is vágtam. Érdekes lesz az idei év nem sok jót látok még eddig első nincs komolyabb  mélynyugalmi állapot az áttelelő képletek a másik csapás a harmadik a virágzáskori fagyok lesznek amit szerintem én sem fogok meguszni.

Előzmény: Mozo66 (15868)