Törölt nick Creative Commons License 2021.01.23 0 8 464

Nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet. Ez a Kaposvár ma Berény-szintű  kerettel állt fel (3 légiós + nagyon szerény magyar mag, és ezt finoman próbáltam fogalmazni). Erre nincs jobb szó, mint amit már páran írtatok: SZÉGYEN!

Lehet polemizálni azon, hogy fáradtság vagy motiváció hiány, de egyik sem elfogadható. Amúgy pedig biztos vagyok benne, hogy utóbbi, ami pedig még inkább felháborító. Most már felmerült bennem a kérdés, hogy vajon Gaspert mennyire motiválja az újabb bajnoki cím? Nem is tudom, hogy kért e időt egyáltalán a mérkőzésen a végét leszámítva?

A mai mérkőzés előtt nézegettem a hátralévő meccseket a Falcot és Szolnokot illetően (bár az Albára is érdemes figyelni, de mivel nyert az Arénában a Szolnok, így inkább rájuk fókuszáltam). Nagyon kicsi esélyét láttam annak, hogy ha nem nyernénk Szolnokon, akkor lehetünk alapszakasz elsők. Úgy kalkuláltam, hogy ha kikapunk Szolnokon, akkor azon kívül mindössze két vereségünk lehetne, amiben nem bíztam. Na most a mai után egy esetleges idegenbeli Szolnok-verés esetén sem garantált az első hely. Bár ki nem lehet jelenteni (mert decemberben is már azt vizionáltam, hogyan tudjuk könnyen megnyerni az alapszakaszt) de én az első helyben innentől már egyáltalán nem bízom. És mivel látom esélyét annak, hogy a rájátszásra akár már nézők is mehetnek a meccsekre (még ha esetleg csökkentett számban is), ezért lehet, hogy egy Szolnokot (vagy ugye Albát) idegenben kellene legyőzni a bajnoki címért. És hosszú idő után a kiéhezett szurkolókkal támogatott csapat ellen nagyon nehéz lesz idegenben. Lehet most nagyon előreszaladtam a dolgokban - na és a mai után a döntőt se vegyük kész ténynek -, és bár nem dőlt össze a világ, de ezzel a hozzáállással nincsen helyünk a legjobbak között. Akkora királyok meg még mindig nem vagyunk, hogy majd a rájátszásban tutira végig verünk mindenkit, mindegy hányadik helyről, mert erre senki ne alapozzon.

Kedden azért játszunk, hogy legyen esélyünk a második helyre, mert ha ott is bukunk, akkor a bajnoki címhez két párharcot kellene nyerni idegenben. Ettől függetlenül engem egy Alba elleni győzelem sem fog kiengesztelni , és sokáig nem feledem a mait (ahogy a Sopron ellenit sem).

Azt továbbra is vallom, hogy a négy légiósból kettő , amelyik igazán minőségi, abból az egyik minden második meccsen sérült, a másik pedig összekaphatná magát, mert nagyon passzív. A másik kettő meg egyik csapatban sem lenne top légiós. Így a recept egyszerű, mivel nem vagyunk szupersztárok, ezért a csapatnak ugyanúgy küzdeni kéne a győzelemhez, mint más csapatoknak, mert ha ez nem következik be, akkor így járunk még sokszor, mint a mai napon.

Remélem holnap be lesz hívatva a csapat a klubirodába, és megkérdezik egyenként(!) a játékosokat és edzőket arról, hogy szeretnének e bajnokok lenni, és fognak e garantáltan tenni érte. Szeretnének továbbra is a csapat tagjai maradni, szeretnék e továbbra is a magas fizetést felvenni, és azért olyan szinten dolgozni, amilyen szint miatt ők lettek igazolva ebbe a csapatba. Ha bárkinél csak az egyik válasz is nemleges, akkor megköszönni neki az eddigieket.