Molier3 Creative Commons License 2021.01.21 0 2 42

Tiszteletem!

Köszönöm a többiek nevében a lelkes kutakodást. :-)

Én egyenlőre maradok a Réz felhasználásánál, minimális mértékben.

A fajtákat fogom tesztelni, amelyekkel így nem lesz gond azokat fogom megtartani.

Azokat részesítem előnyben amelyek, a lehető legtöbb szempontból nem kérnek babusgatást.

Pld: Amerikai Vénusz:

A zöld-munka fontos, mert akkor a levél nem lesz beteg. A fürtöt nem kell hálózni, mert gyakorlatilag

nem igazán megy rá senki. Darázs poloska elkerülte eddig. Sokáig tökén tartható.

Ill. fürtönként 2-3 fülbemászó alszik, nappal a pergolánál. Ezeket kell kimosni fogyasztás előtt.

Egyébként gondosan visszaviszem Őket a kertbe. Munkatársaknak tartom Őket!

Rombik:

Lombozat egészséges, fürtökkel ugyan az a helyzet.

Nagy előnye a kései fakadása, és korai érési ideje.

Marusja: Ugyan az a helyzet. Annyi hogy a fürt nem tartható túl sokáig a tökén.

A japán Izabellával sincs gond, sem lombozat sem fürt terén. Csak az íze nem jött be, ezért lesz lecserélve.

Ami jó fajta de a fürtöt hálózni kell:

Pölöskei Muskotály

Preobrazsényie

Katruszja

Karmakod

Nyilván a saját fajtáimat tudom csak itt hozni, a tapasztalatok alapján. Azok amikkel sok gondom volt, fel sem sorolom.

Az idén várhatóan teremnek újabb fajták, oltások is lesznek, ezekhez kell pár év a tapasztalatokhoz.

De nyilván ha első évben már rossz tapasztalat van, akkor nincs további kísérlet.   

Sokat várok majd a Valektől, Nizinától, Frumoza Albától, Amerikai Jupitertől, Prima Ukrajnától,... stb.

Ezek még fiatalok, ill. oltásban lesznek, vagy éppen abban vannak. :-)

Üdv: Molier3

Előzmény: monyesz (41)