ZésZoli Creative Commons License 2021.01.21 0 4 103385

Szia!

Ha strapabíróság, gyors szétszedés és összerakás a kulcs, akkor Trix-C. Nálunk a Roco Geoline nagy része összetört a három gyerek plusz két felnőtt alatt. Egy darabig pótoltam, de aztán kiszórtam a rosszakat, a jókat pedig eladtam a vaterán. 

Nazareth kolléga kimaxolta ugyan a padlóvasút lehetőségeit, de az ő esetében nem beszélhetünk a gyors szétszedés és összerakás igényéről, ami nálad felmerült. Én a Roco-Line-t nem tudtam gyorsan összerakni, az ágyazat vagdosás meg... Aztán változtatni szeretnél, akkor meg megint... Oké! Nazareth topiktárs leírta, hogy lehet-e nélkül is, de nekem nem tűnik ez barátságos megoldásnak. Nálunk három nagyobb dobozban vannak a Trix-C elemek. A gyerekek is össze tudják rakni. Nem kell semmit leszerelni, vagy a vagdosott részeket keresni. Olyan pályát építenek, amilyet akarnak mindenféle akadály nélkül. A végén a tápot bedugják oda, ahova akarják és mehet a móka. Szigetelni is egyszerű. Nem kell apró papucsokkal babrálni. 

A Trix-C vágányelemeket nagyon könnyű összerakni. Nem kell semmit illesztgetni. Nem kell rá vigyázni. Ha úgy tetszik, komplett vágányszakaszokat, kisebb állomásokat is emelgethetsz, arrébbtehetsz, legfeljebb valahol szétpattan, de nem törik, hajlik. A Roco-Line rendszerben a papucsok szerintem ezt nem díjazzák. 

A Trix-C minden vágányeleme megtáplálható mindenféle eszköz nélkül. Az összes kitérő fémszíves, jumperrel állítható, hogy szigetelt, vagy polarizált legyen. Az RP25 kerekek is simán mennek rajtuk. 

Ez olyan igazi játékra való vágányanyag, ahogy azt a Marklin annak idején elgondolta.

A kinézet az ízlés kérdése. Nekem jobban tetszik, mint a Roco-line, de nekem legjobban az ágyazat nélküli tetszik a padlón, akármennyire nem javallott. Talán a gyerekkori emlék miatt. :-) 

Ja! A Piko-A Bettunggleist megnéztem boltban. Össze is raktam pár elemet. Háát... Csíkor Mester leírta a lényeget. 

Üdv.

Előzmény: R-Cs-Cs (103383)