dave_dömper Creative Commons License 2021.01.21 0 0 6066

Én egy kissé másképpen láttam éppen a tegnapi, Okinoumival vívott meccsét. Akár úgy is említhetném,

minősíthetném azt a néhány percet, amikor - a befejezést követően - a székbírók a ring-bíró - szerintem

helytálló - döntését felülbírálták (mert kiváltképp a többszöri és más - más kameraállások felől rögzített,

lassított felvételeiek tanúsága szerint - előbb Shodai érte a dohyo-t, Okinoumi csak őt követően. Shodai

arcán a székbírói verdikt kihirdetése pillanatban jól is látszott a megkönnyebbülés. Majd az újrajátszás

is abszolút kétes helyzetben ért véget, ahogy Shodai már totál "holt ember"-ként szállt a dohío-n kívül,

miközben Okinoumi bal lábfeje valóban a szegélyen egyensúlyozott, de nem lépett ki. Nézetem szerint

tehát a székbírók már az első szitu-ban is tévedtek az Ozeki javára és erre csak "rátettek egy lapáttal"

a második -megismételt tévedésük alkalmával. De hát minden olyan sportágban, ahol bírók (emberek)

minősítik az eseményt a látottak alapján kialakult meggyőződésnek megfelelően, ez (sajna) benne van

a pakliban.

Előzmény: Hokutoriki (6065)