Én egy kissé másképpen láttam éppen a tegnapi, Okinoumival vívott meccsét. Akár úgy is említhetném,
minősíthetném azt a néhány percet, amikor - a befejezést követően - a székbírók a ring-bíró - szerintem
helytálló - döntését felülbírálták (mert kiváltképp a többszöri és más - más kameraállások felől rögzített,
lassított felvételeiek tanúsága szerint - előbb Shodai érte a dohyo-t, Okinoumi csak őt követően. Shodai
arcán a székbírói verdikt kihirdetése pillanatban jól is látszott a megkönnyebbülés. Majd az újrajátszás
is abszolút kétes helyzetben ért véget, ahogy Shodai már totál "holt ember"-ként szállt a dohío-n kívül,
miközben Okinoumi bal lábfeje valóban a szegélyen egyensúlyozott, de nem lépett ki. Nézetem szerint
tehát a székbírók már az első szitu-ban is tévedtek az Ozeki javára és erre csak "rátettek egy lapáttal"
a második -megismételt tévedésük alkalmával. De hát minden olyan sportágban, ahol bírók (emberek)
minősítik az eseményt a látottak alapján kialakult meggyőződésnek megfelelően, ez (sajna) benne van
a pakliban.