Zoom Creative Commons License 1999.09.29 0 0 476
Kedves órakedvelők és szakértők!
Nagyon örülök hogy találtam ezt a topicot. Sok mindent megtudtam, de még több kérdés is felmerült bennem.
Nemrég kaptam ajándékba egy új Omega mechanikus felhúzós karórát. Sajna semmi papír hozzá nincs. Így még a tipusjelzését sem tudom. Az órán meg az omega feliraton és a sorozatszámon kívül semmit nem találtam. Csak az árát tudtam meg 2300 DM. Ha tudtok segítsetek megválaszolni néhány dolgot.
1. Nem tudtok néhány webcímet ahol fényképek közül ki tudnám választani az enyémet és így a leírás alapján megtudnék róla egysmást?
2. Naponta 10 mp-t siet. Ez természetes egy mechanikus óránál vagy pontosításra szorul. (Tudom: Baross u 20, elolvasgattam a topicot első hozzászólás elött:-)
3. Irtó nehéz felhúzni. Minden reggel bennem van a frász hogy túlhúzom aztán kampeca. Ráadásul reggel mikor felébredek puha a kezem és csúszós is egy kicsit.
4. Itt olvastam valahol az elején hogy nem szabad fisszafelé állítani. Igaz-ez? Egy kicsit megütköztem rajta. Az enyémen nincs dátum és a mpmutató külön tengelyen van 6 óránál.
Abban kezdek biztos lenni hogy zafirüveges, mert már egyszer odaütöttem a falhoz egyszer meg az aszfalthoz (Na igen a defekt még öltönyben is előfordul, bár én nem öltönyben voltam:-).
Előtte egy digi-ana Citizen-em volt. Ez volt az első igazi órám. Nagyon - nagyon szerettem. 8-évig hordtam. Sajna a második elemcsere után por mehetett a mechanikába mert meg megállt a mutató. A kvarckijelzés tökéletes maradt. Ez lehetett az élettertama vagy szétszedés tette tönkre nem tudom, de nagyon megrendült az elemes órákban a bizodalmam. Ez a mostanit még jobban szeretem. Hihetetlen hogy meg tudja kedveltetni magát. Ahogy a kezemen hordom, azt érzem hogy egyre jobban hozzámnő.
Ez a topic meg segített abban hogy ne érezzen sznob-nak magam. Köszönet.