monyesz Creative Commons License 2021.01.18 0 1 40

Most már nekem sem jön be, de ezen is rajta van ami a gyártó oldalán:
https://webaruhaz.kertlap.hu/shop/bio-lombtragya-bio-lemoso-permetezes/organit-rez-lombtragya/

Igazad van, szódabikarbóna nem mosódik le könnyen! Csatári bácsit ismerem, teljesen igaz amit mond. A Wetcit is nagyon jól teríti a szert, többek közt ezért is jó használni. Itt lehet váltogatni akár a szereket.

Amit írsz, hogy a rézzel letarolod a felszínt az egy jó gondolat. Gombákat és baktériumokat is visz. Ami azt jelenti, hogy a Polyversummal utána vissza kell telepíteni a hasznos gombát és baktériumokat mondjuk komposzt teával. De azt előállítani macerás, mert berendezés kell hozzá. Viszont ilyen készítményeket kapni is lehet, most már (talán nem olyan fajgazdag). A Polyversumban levő gomba egyébként a tafrinát felzabálja, utána kiszorítja, elfoglalja a helyét, így nem tud visszafertőzni. Peronoszpóra ellenálló fajták pedig vannak, amiknek ennyi védelem elég kell legyen.

Nekem a kénnel is vannak gondjaim, mert az meg ragadozó atkákra is hat. Viszont ott a narancsolaj, ami atkabarát, a Prosilicon, és az alginit. Ezek együtt meg kell fogják a lisztharmatot.
Marad a botritisz, mint súlyos gomba. De úgy gondolom, hogy a jó fajtaválasztás, a bogyó repedés elkerülése (Posilicon, Ca lombtrágya) és a lisztharmatra jó szerek együtt a botritisz ellen is jók.
Mindezekhez én a soraljába ültetek illóolajos növényeket is.

A Bioplazmát nem ismerem még hallomásból sem! utána kell néznem.

Lehet, hogy az alginitet komposzt teával kellene összehozni? Nem tudom az alginit kicsit lúgos pH-ja jó-e a teához.

Előzmény: Molier3 (39)