Törölt nick
2021.01.15
|
|
0 0
1416
|
Szia! Én úgy gondolom csak felhasználás és költség szempontjából van eltérés, a 4 görgős kiszélesíti a felhasználhatóságot csőcsiszolás az anyagra való rálátás stb. viszont bonyolultabb felépítés nehézkesebb a kézben tartott csiszolásnál. A szalag hosszát a 2 görgősnél is lehet variálni, attól függ mekkorára készíted az állíthatóságot-a gerenda hosszát, ugyanez fennáll a 4 görgősnél is. Szalagköltség szempontjából ha sokat használod a rövidebb verzió a jobb attól független, hogy kevesebb ideig használható jóval olcsóbb. Jó esetben ( amit én használok ) 75x2000 : 800-1000huf; 30x600 : 20huf így látod azért van különbség ( a Makitámon is kicseréltem a gerendát és 533 tól 620 ig lehet variálni a szaliaghosztn) . Ha keveset használod és nem kacifántos csiszolásokra én a 2 görgősre szavaznék és mindenképpen fordulatszám szabályozós flexre, műanyagoknál van jelentősége a kisebb sebességnek ! Lehet összedobok egy 10mm szélességű szalaghoz egy készüléket flexre, nem kell cnc csúcsminőségre gondolni csak legyen hosszútávon megbízható-használható, majd dobok fel képet ha megvan, sokszor jól jön szűk rádiuszoknál. |
Előzmény: Shingen (1415)
|
|