Törölt nick Creative Commons License 1999.09.27 0 1 43
Kedves didé !

>>"ismeret nélkül nincs bölcsesség"<<
Ezt úgy módosítanám, hogy ismeret nélkül nincs tudás !

Volt valaha egy kedves szerzetes bácsi. (hogy hol, mikor volt és a nevére nem emlékszem, részletek nem, csak a lényeg maradt meg bennem, de ha valaki fontosnak tartja utána nézhetek)
E barátságos és igen igen szerény szerzetes bácsinak, nagy híre és nagy tekintéje volt a világban, bár ő e tekintélyről tudomást sem vett. A híréről viszont igen, mert rengetegen látogatták meg.
Különféle tanítók, szerzetesek, filozófusok, misszionáriusok és pásztorok (stb) keresték őt fel, kérve hogy adjon nekik tanácsokat, útmutatásokat.
Gyakran kérdezték őt különféle szent iratok értelméről, mondanivalójáról, gyakorlati alkalmazásáról.
E kedves öreg mester SEMELYIK szent iratot sem olvasta, sőt olvasni sem tudott !!!!!!!!!!!
Ha valaki pl. a Bibliából vagy teszem azt, az Uphanisadokból, de akár bármi másból akart tőle kérdezni, megkérte az illetőt, hogy olvassa föl neki az idézetet.
És utána úgy, olyan bölcsességgel beszélt a hallottakról, hogy a tőle távozók (hiába volt az illető huszonkétezernégyszázhuszonöt diplomás zseni vagy akár maga a római pápa is), boldogan ébredtek rá a számukra eddig szent irataikban rejtett igazságokra. Akik kétkedve járultak elé, a találkozás után tisztelettel, nagyrabecsüléssel emlegették nevét.

Kedves Aranyviktor !

>>A szabadságot kizárlag önmagunktól függő tudatszintnek, tudati cselekvésnek tekintem.<<
>>Nem kell azon semmit megszerezni, a szabadság van, bennünk van, legfeljebb nem vagyunk tudatában szabadságunknak<<

Szerintem is így van, a szabadság, nem más, mint egy tudatálapot.

>>Akkortól érzem, hogy Isten moderálja életem topic-ját, nagyon fnoman, nagyon jól csinálja, de moderálja<<
Hmm... Ki is moderálja a topicodat ...?
Bizonyosan az Atya ! Illetve a Benned Élő Atya ! Tehát ki is...?

Kedves T. Zsolt !

>>mindenki a már megszabott útját járja, még akkor is, ha azt hiszi szabadon mozog itt a födön<<
Remélem azt elismered, hogy némi mozgásterünk azért van ?

>>Nem a saját akaratunk szerint élünk itt a földön. Legalábbis nem a
földi akaratunk szerint. <<
Egyetértek !
>> Szvsz.: Már megszületésünk elött döntöttünk arról, hogy miért és milyen útra jövünk ide. Ott valóban van szabad akarat.<<
Szerintem itt is szabad, csak kissé másként. Hogy nézne ki, ha minden előre meg lenne "bundázva" ???

Mintha egy szomszédos topicban már lenne szó ilyesmiről. (Predesztináció...)

Üdv

Big