dave_dömper Creative Commons License 2021.01.14 0 0 6053

Miközben a mai (5.) nap Makuchi - összefoglalóját nézhettem, valami, nem közvetlenül a mérkőzésekkel

kapcsolatos látnivaló tűnt fel. Eltérően a korábbi napok látnivalóitól - nem tudni mi okból - az operatőrök

több alkalommal és hosszabb ideig mutat6tták a nézőtéren helyet foglalókat. Nekem speciel az tűnt fel,

hogy - az állítólagos előírások ellenére - a nézőtéren nagyon sok szektorban, az ott helyet foglaló nézők

közvetlenül az egymás után következő üléssorokban és az egyes sorokban közvetlenül egymás mellett,

kupacokban, fürtökben ültek egymás mellett mindvégig, legalább is a Makuchi - osztály összecsapásai

idején, mert a mai napon nem találtam meg a Juryo összefoglalóját. És ráadásul ez a jelenség nem csak

a csarnok egyes területein, hanem eléggé sok szektorban volt megfigyelhető. Eddig abban a hiszemben

éltem, hogy a japánok, úgy általában, igen fegyelmezett emberek és ez a fegyelmezett életvitel életük

minden területére és idejére kiterjedő tulajdonságuk. A ma, itt látottak ennek ellentmondani látszottak.