Van még pár dolog az OTP-vel kapcsoaltban, ami érthetetlen. A barátnőmnek Junior számlája + kártyája volt, de mivel elmúlt 26 éves váltania kellett. A számlát még a főiskola nyitotta, valahol a XIII. ker-ben a távolsági busz végállomása után kettővel. Az OTP-ben közölték, hogy addig nem nyithat új számlát, amig a Juniora él. De miért, az Isten szerelmére, egy emernek nem lehet ugyanannál a banknál több számlája ?????????? De lehet, de Junior+másfajta számla nem lehet egyszerre. Na aki ezt meg tudja indokolni, azt látatlanban felterjesztem Nobel díjra. Persze a számla megszüntetéséhez el ellett zarándokolni az ominózus bankfiókba, ami persze leginkább munkaidőben van nyitva (mint mondtam a világ másik oldalán).... Mindent az ügyfélért, ugye?
A legfelháborítóbb mégis az, hogy az OTP a saját ATM használatért pofátlan módon kaszál. Azért fizetek, hogy megkaphassam a saját pénzem ... ügyes. Mondanom sem kell, hogy nyugaton a saját bankautómata használatáért max. munkaidőn túl kell fizetni. Jól megszivatták ezzel a szerencsétlen közalkamazottakat, akik kötelezően kártyára kapják azt az amúgy is sok fizetést. Ebből most még a banki költségekre is kénytelenek költeni (mióta megszűnt a 2 ingyenes kivét lehetősége).
Az OTP egyszerűen visszaél a gazdasági erőfölényével (neki van az országban egyedül efogadható bankautómata-hálózata). Ha nem így lenne, az ügyfelek jó része már átigazolt volna másokhoz. Úgyhogy a többi pénzintézetet csak bíztatni tudom a hálózat fejlesztésére.
Hedgehog