aranyviktor Creative Commons License 1999.09.26 0 1 38
Kedves elnio!

Jó vagy ám! Vallásos a gondolatom!? A fórum vallásosai new age-nek, hamisprófétának, buddhistának tartanak, te meg vallásosnak, azért mert az Isten szó szerepel a hozzászólásomban. Miért kell nekünk embereknek mindent skatulyázni?

Hogy szabad-e a munkás? Miért ne lenne, mikor mehet máshová is dolgozni, lehet vállalkozó is, élhet egy tanyán, ahol önellátó. Vagy nem ez a szabadság? Akkor "nem szabad", ha mondjuk börtönben csücsül, de egy szabad lélek ott is érezheti szabadnak magát. Tehát a szabadság csak tőlünk függ, hogy élünk vele, vagy nem, tudatában vagyunk, vagy nem.

" a szabadságot csak akkor lehet megszerezni"

Nem kell azon semmit megszerezni, a szabadság van, bennünk van, legfeljebb nem vagyunk tudatában szabadságunknak. De ha a megszerzésen a tudat fejlesztését, megvilágosodást érted, akkor ok.

"ha alárendeljük magunkat annak"

Alárendeltségből szabadság? Jó kis paradoxon!!!

Szerintem nem kell "alárendelni" magunkat senkinek és semminek! Ha önfeláldozó szeretetben élünk, akkor szabadok vagyunk, mert nem függünk senkitől és semmitől csak saját szeretetünktől.

"akitől az életet kaptuk"

Miért függök attól, akitől kapok valamit? Ha kapom, az épp azt jelenti, hogy feltétel nélkül adja, ajándék. Nem? Ha én adok neked egy kiflit, akkor az csak akkor lesz a tiéd, ha alárendeled magad nekem?
Nekem ez egy kicsit magas, mint tyúknak az ólajtó.

Tsók! aranyviktor

Előzmény: elnio (36)