RIPityom Creative Commons License 1999.09.25 0 0 3149
Na.
Hát igen. Néha sajnos erölködnöm kell, hogy a stílusom kultúráltá sikeredjen. De eddig az Index-en pont ezt szerettem. Liberalizmusnak gondoltam... mind1. Nem lényeges.

Szóval:

Szerintem a csak anyagi megfontolások vezérelték igazán GL. Menj be a PHut-ba, nézz körül a DPlaza vetitö terem elötti Shopnál. Nem zavar, csak lesír a "Hogyan tömjem TELE a $os zsákomat - G.L." Valószinüleg KASZA volt a jele GLnak az ovódában.
De az is lehet, hogy komoly önértékelés gondjai vannak, amit a profittal kíván orvosolni. Erre csak azt tudom mondani: nagyon szomorú.

Ha gondolkodom, nem tudom elhinni, hogy Chewbakka-szerü lények, vagy akár ewok szerü teremtményektől megijed a Császár elit csapata. Szomorú. Nem volt végig gondolva. A 7éves gyerekek elhiszik, hogy egy rohamosztagos hátába bele áll egy nyilvesszö. Én nem. Söt, szerintem senki sem. Tehát GL nem foglalkozott velem, Veled, Velünk.

Jarr-Jarr: sajnos nem a karakterével vannak aggályaim. Pedig lehetnének; (lsd: Kádár M. kettö-null oda) mindegy. De miután _hires_ is akar lenni, ezért a köv. rész emberi szereplök nélkül akarja leforgatni GL. Sajnálom, de nem fog menni, mert Jarr-Jarr _mozgásán_ látszik, hogy _messze_nem_tökéletes. Most képzeld el, hogy GL ugyanekkorát hibázik az emberi szereplökkel. meg lehet csinálni, de 100as nem lesz. Pedig, ha valaki szeretné, hogy lehessen így filmet csinálni... hát én nagyon. De visszaadni egy _jó_ színész mimikáit, szeme csillogását, kacér mosolyát... hajlok arra a véleményre, hogy GL életében még nem lesz képes erre _senki_

Butaság az eröt akarattal felruházni.
Butaság feltételezni, hogy 40évvel ezelött ilyen ekkora _technikai_ fejletlenség volt.
Butaság volt Obi-wannak a nyakába varni az "megigértem" szót. Tévedése volt. Mindenkinek lehetnek tévedései.
GL nem tudja: a kevesebb a több.

Csalódás?
Sokkal rosszabbra számítottam. Ehhez képest egész jó volt.

De Kedves Mindenki!
GLnak hálával tartozom, mert ö folytatta a 2001 Ürodesszeia részletes, kormos, piszkos, fantáziadús ürhajóit.
Eredeti volt.
Sokat köszönhetek, a dolgaim nagyrészt erre épülnek, ma is. De az E1ban nem volt egyetlen egy ürhajó, amit irigyeltem volna... amikor elöször láttam '79 tájékán a NH-ot, nem tudtam kiszálni a székböl, s arra gondoltam, hogy ezt még én sem tudtam volna kitalálni. Hogy szegényes a fantáziám.
Tegnap, ma és holnap mosolygok szomorúan már.
Nem vagyok csalódott. Ez van. GL ennyi.

Ami bánt, de az is csak egy kicsit, hogy ha olyan kedvem van, nem engedhetem meg magamnak a lazább stílust, ami számtalanszor feldobott ha így irtam, s ezért szerettem az Index-et. Vissza zuhantam az ált.isk. elsö osztályának utolsó padjába.
Mónika, van a EP1 vs. Matrixban is egy hasonló hozzászólásom, ha zavar: delete!

RiP