Én is szkóppal vadászom a jeleket. Van a szkópnak egy "magnifier" beállítása, amivel tízszeresére nyújtja a jeleket. Így már befér a képernyőre két egész csomag (a sebesség csomag és a funkció csomag).
Én a fejlesztésnél azt a trükköt használtam, hogy a processzor egy lábára a "preamble" idejére kiadtam egy jelet. Ezzel lehet a szkópot szinkronizálni.
Egyébként a Nazareth-féle logikai analizátoros bemérés sem triviális feladat. Ugyanis itt nincs külön órajel, így nem lehet az analizátort szinkron bemenettel használni. Aszinkron bemenettel pedig ugyanaz vele a probléma, mint a szkóppal. Na meg kinek van otthon logikai analizátora.
Nem szabad megfeledkezni még egy apróságról (amit korábban nem említettem), a csomagok végén lévő ellenőrző számról (checksum). Ha az nem korrekt, a dekóderek meg sem nyikkannak. Könnyű számolni, az összes kód bitenkénti EXOR kapcsolata. De arra kell figyelni, hogy a preamble kivételével valóban az összes kód benne legyen! Ha hosszú a cím, akkor mindkettő, a hosszú sebességnél a "hosszú" jelölés, a funkció csomagnál a funkció jelzése.