oljeg12
2021.01.09
|
|
0 0
48421
|
Sziasztok!
Mi a véleményetek, a gázolajba kevert benzinnel kapcsolatba? A Facebookon a mopedautósoknál olvastam, hogy van aki egy tank gázolajhoz, 1 liter benzint tesz télen. Így sokkal könnyebben indul a kisautója. Nekem is az a bajom , hogy télen a hőmérséklettől függően, 2-5 izzítás után indul csak az autóm. Kerestem véleményeket a google-val. Van aki azt írta, hogy nyugodtan lehet tenni bele. Más meg azt írta, hogy ártalmas, mert ezáltal, csökken a gázolaj kenőképessége és ez árt porlasztócsúcsnak és az adagolónak. Van-e valaki itt a fórumon, aki használ benzint a gázolajba? És mi a tapasztalata? Egyébként én az adagoló problémára gondol a nehéz indítás miatt. Porlasztócsúcsot talán 1 éve cseréltem. Azt monda az adagolós, aki beállította, hogy még a régivel is sokat lehetett volna menni. De viszont, ilyenkor hidegbe, mikor beindul, akkor egy darabig, mintha csak az egyik henger menne. Lehet, hogy elállítódott és azért nem nyom annyi anyagot? Ki kellene venni az adagolót és elvinni az adagolóshoz. De a Kubota Z402-s motor mögött, nem is lehet rálátni, hogy mit és hol kell bontani a kiszereléshez. Vissza rakni, meg még problémásabb, mert gondolom, hogy van valami ami mutatja, hogy melyik helyzetbe kell neki állni, hogy a befecskendezés megfelelő időben legyen. |
|